mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ki is irányít Kisvárdán!?

A válogatott meccsek miatt kissé háttérbe szorult a NB I egyik legviccesebb edzőváltása! Múlt héten ugyanis menesztették a története legjobb eredményeit produkáló Kisvárda éléről Miriuta Lászlót, mert a vezetőség és az edző futballról alkotott elképzelése különbözik. De ki is irányít valójában Kisvárdán?


Tavaly nem sokan fogadtak volna a Kisvárda bennmaradására – állítólag néhány bennfentes a bajnokság elején nem is erre fogadott – a csoda mégis sikerült. Igaz, év közben már volt egy edzőváltás: Kondás Elemér után Dajka László érkezett a kispadra, nem mellesleg információnk szerint túl sok gyanús meccs követte egymást, így „vissza kellett fogni egy kicsit a gyeplőt”.

A történelmi siker után mégis meglepetésként hatott, hogy Dajkának mennie kellett a kispadról, helyére Miriuta László érkezett, ám úgy néz ki, a váltásból jól jött ki a csapat. A Kisvárda ugyanis soha nem látott magasságokba emelkedett – még ha ez jelenleg az NB I. hatodik helyét jelenti.

Igaz, az utóbbi másfél hónap nem sikerült túl jól, hiszen sorrendben a Viditől, a Mezőkövesdtől, és a Fraditól is kikapott, míg a ZTE ellen, dupla emberelőnyben is csak döntetlent játszott a csapat.

Ezután fakadt ki Miriuta, és azt merte mondani: erősíteni kellene, mert különben kiesik a csapat.

A válasz nem is váratott sokáig: a kisvárdai vezetőség felbontotta az edző szerződését, mondván „Klubunk és a vezetőedző futballról alkotott elképzelései különböztek, és elébe szeretnénk annak menni, hogy a felek között kialakult korrekt viszonyt a későbbiekben valami megfertőzze.”

Egyrészről érthetetlen, hogy ez most derült ki, és nem akkor, amikor edzőt kerestek, hiszen nagy a valószínűsége annak, hogy Miriuta futballról alkotott elképzelései nyáron is pont ugyanazok voltak, mint most. 

Nem mellesleg az idézet mondat egészen pontosan azt jelenti, hogy Miriuta nem szeretne kiesni, ezért erősíteni akar, ám a vezetőségnek más a célja. Márpedig a más ez esetben a kiesést jelenti.

Persze, egy nem fekete és fehér. 

A mifocink.com információi szerint ugyanis itt arról van szó, hogy ki irányít, és ki nem. 
Vagyis arról, hogy ki hagyja, hogy bábként kezeljék a kispadon, míg más megmondja,
ki játsszon és ki nem.

Több alkalommal írtunk már arról, hogy a tavalyi bajnokság elején több, a sportfogadási oldalakon „gyanúsan jól fizető” meccset is játszott a csapat, nem mellesleg arról is hallani, hogy egyes játékosok (nem is kevesen) csak papíron keresnek annyit, amennyit, és valójában nagyon komoly visszaadó pénzeket kell leadniuk.

Információink szerint Kisvárdán sokkal nagyobb biznisz a futball valakinek vagy valakiknek, mint azt valójában sokan gondolnák, és ebbe nem is nagyon engednek beleszólást.

Azaz olyan edzőnek kell ülnie a kispadon, aki elteszi a neki felajánlott fizetést, és szemet huny a különböző „magánbizniszek” felett. Márpedig Miriuta – és korábban Kondás Elemér – nem ilyen edző, Dajka László pedig állítólag megelégedett azzal, hogy sok-sok év után NB I-es kispadon ülhet, és ezért végre meg is fizetik.

 

 

 



Nem az eredmény, hanem a "szenvedés" miatt volt fontos ez a hét! Gróf Dávidnak köszönhetően menetel a Fradi?!