mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Több mint félmilliót fociztak össze a beteg gyerekeknek

A 37 évesen, leukémiában februárban elhunyt Blahó Dávid családja és barátai úgy döntöttek, szeretnének jótékonysági akcióval segíteni a hasonló betegségben szenvedő fiatal sorstársaknak és minél több gyereknek megadni a lehetőséget a teljes életre. A pályafutása során zenei és sportújságíróként dolgozó Dávid emlékére koncertet és labdarúgó tornát rendeztek, aminek a bevételét a Démétér Alapítványnak ajánlották fel, akik a Szent László Kórház területén működtetik a Démétér Házat, ahol a gyerekek családjaikkal beköltözve méltó körülmények között gyógyulhatnak.

 

Dave Feszt és az azt követő Dave's Cup jótékonysági koncerttel és labdarúgó emléktornával valamivel több, mint 500 ezer forintot gyűjtöttek a szervezők a két helyszínen, amit a csontvelő átültetésen átesett leukémiás gyerekek gyógyulására fordítanak. Az összeg még biztosan nő majd, mivel többen banki utaláson keresztül támogatják a gyerekeket. Az eseményeket a februárban, leukémiában elhunyt újságíró, Blahó Dávid rokonai és barátai szervezték.

A szombati koncerten, a Dave Feszten az Under Budapest nevű helyen a Helo Zep! zenekar, Sabina és Dávid gyerekkori bandája – megfogyatkozva –, a neverLand lépett fel. Vasárnap, Dave's Cup néven tizenkét csapatos labdarúgó tornát szerveztek a Vasas sportcentrumában, ahol Dávid előbb szurkolóként, majd sajtófőnökként töltötte napjait. A baráti csapatokon túl olyan együttesek is elfogadták a meghívást, mint az újságíró válogatott vagy az Országos Vérellátó Szolgálat, előbbi ráadásul a döntőig jutott. A tornát végül a Mennydörgő Kecskék fantázianévre keresztelt csapat nyerte.

A két nap alatt a helyszíni adományokból több, mint ötszázezer forint gyűlt össze, ami az alapítvány munkáját segíti majd. A pontos, végső, támogatásra szánt összeg még nem ismert, mivel többen az online utalást választották a támogatás formájaként és az Újbuda Liga amatőr kispályás bajnokság szervezői az őszi szezonra nevezők részvételi díjából 110 ezer forintot ajánlott fel, amit szeptemberben folyósítanak az alapítvány részére.

Az első ízben megrendezett koncertet és focitornát jövőre ismét megtartják.

Blahó Dávid emlékoldalA szombathelyi helyzet előre vetíti a magyar futball jövőjét? Versenyben vagyunk