mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon a milliárdok „hozták” a vevőt, vagy a vevő a milliárdokat Kispestre?

Minden arról szól most, hogy Szabó György, azaz George F. Hemingway eladta a Budapest Honvédot. Vevő „természetesen a tűzhöz közeli körökből” érkezett. Arról azonban senki nem beszél, hogy addig a kutya nem akarta megvenni a Honvédot, amíg az nem kapott új edzőközpontot és új stadiont. Vagy lehet, hogy az egész fordítva volt?

Szabó György azaz ugye George F. Hemingway az utolsó előtti pillanatban érkezett Kispestre. A szurkolók sokszor nem értettek egyet – és akkor még finoman fogalmaztunk – vele, de talán ma már ők is tudnák, ha nem jön Hemingway, a Honvéd a Budapest-bajnokságig süllyedhetett volna.

Tizenhárom év alatt aztán volt a csapat a nevesincs légiósok pihenőhelye – sokan visszaadó pénzekről, sőt, sorozatos fogadási csalásokról beszéltek – majd kiderült, ettől függetlenül Kispesten az utánpótlás-nevelés terén előrébb járnak az összes NB I-es klubnál. És ez kézzel foghatóvá is vált akkor, amikor az MLSZ bevezette a fiatalszabályt, hiszen a légiósok nagy része ment, a saját nevelésű fiatalok jöttek…és nyertek.

Merthogy a Honvéd a Szabó-éra alatt nyert Magyar Kupát, sőt bajnokságot is.
Ám mindezek ellenére a kutya sem akarta megvenni a Honvédot.

Mert a nagy magyar csili-vili létesítményhelyzet mellett Kispesten nem volt új stadion, nem volt új edzőpálya, sőt, úgy nézett ki, a Honvéd kegyvesztett ilyen szempontból.

Aztán hirtelen minden megváltozott.
A stadiontender többszöri bukta után sikeres lett, valakik kinyitották a pénzcsapot. Jöttek is a milliárdok, lett új edzőközpontja a Magyar Futball Akadémiának és immár biztosan lesz új stadionja is a klubnak.

És hirtelen lett vevője is.
Persze, „bennfentes” körökből.

Felvetődik azonban a kérdés, hogy a tyúk volt előbb, vagy a tojás.
Azaz vajon az új edzőközpont és az új stadion hatására „érkezett” meg a vevő, vagy már le volt ez az egész zsírozva, és a titokban tartott új tulaj „kedvéért” nyitották ki a pénzcsapokat, meghagyva a lehetőséget, hogy például a Magyar Futball Akadémiát még Hemingway adja át.

Mondjuk úgy, érdemei elismerése képen.

Persze, mindez már nem számít.
A Honvédnak új tulajdonosa van, lényegében az Újpesten kívül immár az egész NB I. egyetlen érdekcsoporthoz tartozik.

Nagy kérdés, mi lesz, ha a lilák is bekerülnek a nagy közösbe, azaz a „Nagy Magyar Futballalapítványba?

Pontosabban akkor hogy „osztják” majd el a bajnoki címek, kupagyőzelmeket, nemzetközi indulási jogokat….?
No és a pénzt!



Négy év alatt nyolc edző - ez bizonyítja, nem sok szakmai elképzelés van Felcsúton A Fradi bajnoki címe előre borítékolható volt