mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Dream Team, újpesti módra

Érdekes játékot hirdetett az Újpest labdarúgócsapatának weboldala. A szerkesztők arra kérték a lila-fehér szurkolókat, szavazataikkal állítsák össze az elmúlt 30 év legjobb csapatát. Nos, nem mindennapi gárda jött össze.

Íme az újpesti álomcsapat (Fotó:ujpestfc.hu)


Az újpesti Dream Team kapujában az a Balajcza Szabolcs áll, aki 2006 és 2017 között 301 alkalommal védte a lilák kapuját. A védelemben ott van Urbán Flórián, hatvankétszer vehette fel az újpesti mezt, melyben 17 gólt szerzett. A szintén védő Fehér Csaba 97, Sebők Vilmos 95, míg Szlezák Zoltán 355 alkalommal szerepelt az Újpestben. A középpályás sor tagjait sem kell bemutatni senkinek: Véber György  197 meccsen 33, Erős Károly 141 meccsen 10, míg Tóth Norbert 109 meccsen 22 gólt lőtt. A csatársor tagjaitól bizony még ma is rettegnének az ellenfelek, hiszen a Kabát Péter, Rajczi Péter és Kovács Zoltán hármas 577 meccsen 238 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. A szurkolók szerint a Dream Team edzője Mészöly Géza, míg a kispadra Brockhauser István, Korcsmár Zsolt,  – Litauszki Róbert, Bardhi,  Kozma István, Eszenyi Dénes, és Bácsi Sándor ülhetnek le.




Kovács Zoltán az Újpest egyik ikonikus alakja,
aki 259 meccsen száz gólt szerzett lila-fehér mezben (Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor)

- Óriási megtiszteltetés, hogy egy olyan klubban, ahol világsztárok sora játszott, én 12 évig futballozhattam. Mindent Újpesten kaptam, amiért érdemes labdarúgónak lenni. Büszke vagyok arra, hogy a szurkolók emlékeznek rám, és úgy kerülhettem be az elmúlt 30 év legjobb csapatába, hogy jelenleg a munkámra koncentrálok, és igen keveset jelenek meg a médiában, ami egyébként nem gond. Tán ez is bizonyítja, hogy a szurkolók elismerik azt, amit az Újpestért tettem - mondta lapunknak Kovács Zoltán.

Mészöly Géza két időszakban, 2004 és 2006, majd 2010 és 2011 között volt az Újpest vezetőedzője (Fotó:MTI Fotó: Kovács Tamás)


Mészöly Géza, a Dream Tea edzője méltán lehet büszke a szavazás eredményére, főleg úgy, hogy őt sokan inkább a Vasassal kötnék össze - persze nyilván labdarúgó.karrierje miatt. - Azért az újpesti időszak csodálatos volt, és nagyon örülök annak, hogy a szurkolók nem felejtettek. Ez már körvonalazódott Kabát Peti és Balacza Szabi búcsúmeccsen, hiszen éreztem a szurkolók szeretetét. Nem mellesleg a csapatba bekerült játékosok 90 százaléka játszott Újpesten a kezem alatt. Ám ennél is nagyobb elismerés, hogy a szurkolók úgy választottak meg ennek a csapatának az edzőjének, hogy az elmúlt harminc évben olyan edzők ültek a kispadon, mint Várhidi Pál vagy éppen Bene Ferenc. Az ilyen időszakokban, amikor nincs felnőtt csapatom, felvidítják az ilyen hírek a napjaimat, és megerősítik bennem azt a hitet, hogy érdemes tovább dolgozni - mondta megkeresésünkre Mészöly Géza



Több mint gusztustalan Révész Attila reakciója arra, hogy egyik játékosát elítélték fogadási csalás miatt Átlagosan 27.691.965 forintba került ősszel egy szék az NB I új stadionjaiban!