mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Több mint gusztustalan Révész Attila reakciója arra, hogy egyik játékosát elítélték fogadási csalás miatt

Már magában az is vicc, hogy a fogadási csalásban Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon valamennyi megjelent vádlottat bűnösnek találta, de egyetlen normális büntetést sem szabott ki – mindenki felfüggesztett büntetést kapott – ám ahogy Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója reagált, az több mint felháborító. Egyik játékosuk, H. Zoltán ugyanis "ott ült" a vádlottak padján, bűnösnek is találták – mindezt úgy, hogy Kisvárdán erről semmit nem tudtak. Ám Révész ennek ellenére még poénkodott is, reakciója pedig hűen mutatja, milyen emberek dolgoznak vezetőként a magyar labdarúgásban.



Már az is megérne egy-két keresetlen szót, hogy hogyan igazol le egy játékost egy NB I-es klub úgy, hogy a klubvezetésnek fogalma sincs arról, hogy a futballista egyébként vádlott a magyar labdarúgás egyik leggusztustalanabb ügyében.

Nos, H. Zoltán összesen 16 alkalommal lépett pályára az NB I-ben.
Hogy ki is ő valójában, nem nagyon nehéz kideríteni. Egyrészről túl sok magyar játékos nem szerepel a Kisvárdában, másrészről olyan futballista, aki korábban az Egerben játszott – a vádirat szerint az érintett kisvárdai futballista 2012-13-as idény tavaszi szezonjában az akkor első osztályú Eger játékosaként volt részese fogadási csalásnak – csak egy van: Horváth Zoltán.

Az is érdekes, hogy a futballista előéletét nem árulta el a klubjánál, legalábbis Révész Attila elmondása szerint az internetről tudta meg Horváth érintettségét.
„Hát erről nem tudtam. A büntetését már letöltötte, ugyanis az MLSZ az egri szereplése után pontosan három évre eltiltotta a labdarúgástól. A per minden bizonnyal még az egri időszakban kezdődött. Arról volt szó, hogy Zoltán nem jelentette, hogy a „kollégái” mit csináltak, ez áll a vallomásában is. Tehát nem ő bundázott, állítólag a csapattársai sutymorogtak fogadási csalásról, s erről ő nem szólt a klub vezetésének. Letöltötte a három éves eltiltást – ez a maximális lehetséges eltiltás egy ilyen ügyben –, s akkor hoztam ide Kisvárdára. Ezért sem befolyásolt engem az ügye, ő ezért már megbűnhődött. Azért még jó, hogy nem szombaton derült ki ez a dolog, szólhatott volna, hogy lesz ma ez a per – vicceskedett a sportigazgató a promotions.hu-n adott interjúban. Sőt, azt is hozzátette, mivel ez még csak az első fokú volt az ítélet, szerinte ez őket nem érinti.

Nos, ha az én játékosomat ítélnék el úgy, hogy azt sem tudnám, hogy egyáltalán gyanúsított, azonnal kirúgnám - ez biztos!

Ennél is fontosabb, hogyha én klubtulajdonos lennék, és kiderülne, hogy az általam alkalmazott sportigazgató a csapatomhoz olyan játékost hozott, aki gyanúsított a magyar futball elmúlt 15 évének leggusztustalanabb ügyében, ráadásul a sportigazgató erről nem is tud, akkor a sportigazgatót is kirúgnám!

Révész egyébként óriást téved, már ami a játékos büntetését illeti, hiszen bár az MLSZ Fegyelmi Bizottsága valóban eltiltotta a játékost, a szövetség nem a magyar bíróság, így a mostani ítéletébe az a büntetés nem számít bele. Márpedig az ítélet szerint az Eger korábbi labdarúgója háromrendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettet követett el, amiért egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és ami szintén lényeges, három esztendőre eltiltották foglalkozása gyakorlásától.

Attól kezdve, hogy jogerős lesz az ítélet.

Ennél sokkal gusztustalanabb, hogy egy magyar első osztályú csapatnál sportigazgatóként tevékenykedő ember poénkodik, nevetgél azon, hogy a játékos nem szólt az előéletéről, és poénkodik nevetgél azon, hogy lényegében egy bizonyítottan (még ha csak első fokon is) bundázó játékos van a csapatában. Mindez hűen mutatja, milyen emberek dolgoznak felelős vezetőként a magyar futballban. 


 Takaritó munkatársakat keresünk több területre azzonali kezdésel!
Telefon: 0670/602-17-07   0620/356-00-34


 
A bajnokság elején írtam arról, hogy finoman szólva is gyanúsak a Kisvárda nagyarányú vereségei – akkor sokan támadtak ezért. Még újságírók is.

Nos, kíváncsi leszek arra, ha esetleg a Kisvárda kiesik az NB I-ből, és később kiderült, hogy ezek a gyanús meccsek több mint gyanús meccsek, Révész Attila akkor is ilyen poénos, viccelődő kedvében lesz-e.

 



Valamit nagyon jól csinálnak az MTK-nál! Dream Team, újpesti módra