mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szalai: Jól működött a letámadás, de...

Hazai pályán sikerült legyőzni Észtországot az utolsó előtti Nemzetek Ligája mérkőzésen, melyen megszerezte első válogatottbeli gólját Orbán Vili és Szalai Ádám is betalált. Támadónk, aki a csapatkapitányi karszalagot is viselte, akkor lehet elégedett a csapat, ha a vasárnapi, finnek elleni meccset is megnyerik.



- A letámadás jól működött. Egy hosszú folyamat ez, amiben most vagyunk. Keveset volt eddig együtt a csapat, a szövetségi kapitány próbálgatja a lehetőségeket. Én minden energiámat bele fogom adni, hogy a következő hazai mérkőzésen is győzelmet arassunk – mondta Szalai Ádám az mlsz.hu-n, ahol társa, Pátkai Máté elmondta, egységes futballra törekedtek a pályán, a játékosok megvalósították a szövetségi kapitány kéréseit.

- Nem hagytuk őket levegőhöz jutni – mondta a MOL Vidi FC játékosa. –Kapott gól nélkül akartunk győzni.Marco Rossi azt kérte tőlünk, hogy az egész meccsen egységesen futballozzunk, egymásért küzdve, egymást kisegítve játsszunk, minden párharcot igyekezzünk megnyerni. Úgy gondolom, ezeket sikerült is teljesítenünk. Szeptemberhez képest előreléptünk olyan téren, hogy egyre jobban elsajátítjuk mindazt, amit a kapitány szeretne látni a pályán. De ehhez időre van szükség.

Az észt válogatott a legnagyobb – és talán egyetlen számottevő – helyzetét az 5. percben alakította ki: ekkor Dibusz Dénesnek kellett bravúrt bemutatnia egy sarokrúgást követően. Erre a kapus így emlékezett.
- Jó szöglet volt, éreztem, hogy nem tudok kimenni rá, de kifejelni is magas volt. Szerencsére közel érkezett hozzám az észt fejes és bal kézzel tudtam menteni. Nagyon örültem, hogy a védésem után szinte azonnal megszereztük a vezetést egy hasonló szituációból. Fontos, hogy pontrúgásokból is veszélyesek legyünk egy ilyen zártan védekező csapat elleni, mint az észt.

 

 



Szanyó Károly: A Vasasnak most egy új bajnokság kezdődik Mire jó ez a második hely?