mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szanyó Károly: A Vasasnak most egy új bajnokság kezdődik

Szanyó Károlyt nevezték ki a Vasas labdarúgó csapatának új edzőjének. A tréner legfontosabb feladatának egy olyan csapat kialakítását tartja, amely mer futballozni, és bár fontosnak tartja a stabil védelmet, a támadófocit helyezi majd előtérbe.

Szanyó Károlyra nehéz feladat vár (Fotó: vasasfc.hu)

- Nagy kihívás és megtiszteltetés, hogy újra a Vasas vezetőedzője lehetek. Jámbor János indított el ezen a pályán, most újra együtt dolgozhatunk, ami azt jelenti, hogy bízik bennem. Remélem, meghálálom a bizalmat. Déjà vu érzésem van, hiszen legutóbb pontosan ugyanilyen helyzetben vettem át a csapat irányítását. Akkor egy sikeres időszak kezdődött a Vasas életében, természetesen azt szeretném, hogy ez most is így legyen - mondta a vasasfc.hu-n Szanyó, aki legfontosabb feladatának azt érzi, hogy egy olyan csapatot alakítson ki, amely mer futballozni.Mint mondta, elengedhetetlen a védelem megszilárdítása is, a 28 kapott gól ugyanis nagyon sok.
- Nem fogom azonban meghazudtolni magam, ahogy mindig, most is a gólra törő, támadófocit fogom preferálni. Ha nem hinnék saját magamban, abban, amit képviselek és a játékosokban, nem vállaltam volna el

Szanyónak két hét áll rendelkezésére a következő bajnoki mérkőzésig, és arra, hogy addig összeszedjen a szétvert seregre emlékeztető angyalföldieket. 
- Meg kell néznem, hogy önbizalom terén és fizikálisan, hogy áll a csapat. Le fogok ülni a játékossokkal egyenként, hogy minél inkább képbe kerüljek a problémákat illetően. El kell velük hitetni, hogy tudnak nyerni, ehhez megfelelő utasításokat, mankókat is adok nekik, és persze rengeteget fogunk dolgozni.Fontos, hogy ami eddig történt, azt felejtsék el, ne nézegessék a tabellát. Most számunkra egy új bajnokság kezdődik, melynek az első fordulójában a Cegléddel játszunk.  Addig 100 százalékosan készen kell állnunk, és ha nagy alázattal és hittel tesszük a dolgunkat, akkor eredményesek leszünk.Marco Rossi: Nekem csak egy arcom van! Szalai: Jól működött a letámadás, de...