mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Belebotlottunk a szomorú valóságba Máltán (és Koszovó ellen)

Miközben a „kirakatban” Marco Rossi által irányított válogatott egy görögországi vereség után Észtország legyőzésére készül, addig utánpótlás-szinten ismét belebotlottunk a valóságba. Sőt, az U21-es válogatott tán nem is a jövő, inkább a jelen, ami elszomorító, hiszen csapatunk nemhogy nem tudta legyőzni Máltát, de még pontos sem sikerült ellenük szerezni. 

Az U21-nek nem sikerült feltörni a máltai védelmet (Fotó:mlsz.hu)

Az U21-es válogatottunk továbbjutási esélyek nélkül lépett pályára pénteken Máltán. Persze ez, mármint az a tény, hogy a fiúknak már esélyük sem volt kijutni az Eb-re, még nem ok vagy indok arra, hogy ne győzzük le Máltát. Ám nem sikerült végrehajtani ezt a „bravurt”, a fiúk végül 2-1-es vereséget szenvedtek.  

Azok a fiúk, akik már labdarúgó akadémián nevelkedtek, sőt, többüknek NB I-es szerződésük van. És mielőtt egy kézlegyintéssel elintézné valaki ezt az eredményt, észre kell venni: az U21-es válogatott a nagy magyar valóság. Ez pedig nem más, minthogy az élvonalbeli játékosokból álló csapat az ellen a Málta ellen szenvedett vereséget, amelyik az elmúlt nyolc meccsén egyetlen pontot sem szerzett.

Erre mondják, hogy kínos.

Mint ahogy kínos, hogy az egy korosztállyal fiatalabbak, azaz az U19-es-ek, néhány nappal azután, hogy két szép góllal legyőzték Szlovéniát, képtelenek voltak Koszovót.

Hiába a több, külföldön játszó fiatal, Koszovót nem sikerült legyőzni (Fotó:mlsz.hu)

Bevallom, nem tudom, hogy a koszovói u 17-es szövetségi edző milyen csapatokból verbuválta össze válogatottját, de az biztos, hogy a mieink közül van, aki a Puskás Akadémiaában, a Debrecenben, a Ferencvárosban, a Vidiben, vagy épp a Wolverhampton Wanderersben, a Mattersburgban, a Vitesse-ben, a Salzburgban, a Stoke City-ben, vagy épp az Ajaxban játszik.



Megmentik-e a Halit a vicces nyilatkozatok, vagy épp a játékosuralom? Három ok, amiért nem tart sehol a válogatottunk, és még ki is eshetünk a Nemzetek Ligájából!