mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Megmentik-e a Halit a vicces nyilatkozatok, vagy épp a játékosuralom?

Láthatóan nincs minden rendben Szombathelyen. Sőt, leginkább semmi sincs rendben. A mifocink.com helyi informátora egyes játékosok egyeduralmára panaszkodik, sőt állítólag ezek a játékosok mindent megcsinálhatnak, hiszen a tulajdonosi körrel kötött üzleti kapcsolatok miatt szinte elmozdíthatatlanok. Nem véletlen, hogy informátorunk szerint Horváth Ferenc mellett a másik edzőjelölt ahhoz kötötte szerződését, hogy egyes játékosokat el kell távolítani a csapattól.



A szurkolók véleménye egyértelmű (Fotó:ugytudjuk.hu)

Minden Mészöly Géza megfúrásával kezdődött.
Mészöllyel a csapat egész jól muzsikált, bár az utolsó időszakban láthatóan voltak olyan játékosok, akik ellene játszottak. Végül sikerült megbuktatni, majd érkezett Michal Hipp, aki bár tavaly megmentette a csapatot, idén már nem tudott csodát tenni.

Ez nem is csoda, hiszen információink szerint olyan játékos-uralom, mint Szombathelyen, bizony kevés van. Persze, Ez mindössze 2-3 játékosra korlátozódik, akik amellett, hogy a tulajdonosi kör régi jó barátaik, még üzleti kapcsolatban is állnak velük. Így lényegében bármit megtehetnek.

Nem véletlen, hogy Hipp távozása után nem találtak túl gyorsan edzőt a Hali kispadjára. Bár szóba került Bódog, ő tanult a diósgyőri esetből, és esze ágában sem volt még egyszer olyan csapathoz szerződni, ahol egyes játékosok is beleszólhatnak abba, ki meddig dolgozik a klubnál.

Információink szerint szóba került egy egykori „sikeredző” visszatérése is, de ő kikötötte, ő bizony csak akkor lesz újra a csapat edzője, ha két játékost azonnal elküldenek a vezetők.

Ez persze nem történt meg.

Érkezett hát Horváth Feri – akit mellesleg nagyon kedvelek, mint edzőt és mint embert is – aki egyébként „haver” is, (már ha értik, mire gondolok) de félő a vicces nyilatkozatok most nem mentik meg a kiesés felé száguldó csapatot.



Az új edzővel ugyanis cseppet sem lépett előre a csapat, a Paks elleni zakót és Mezőkövesd elleni követte, amit Horváth ismét egy vicces nyilatkozattal ütött el.
„Az első félidőt nem tudom egy Hitchcock-filmhez hasonlítani, mert nem volt benne egy csepp vér sem. Nagyon enerváltan játszottunk, ami abszolút nem tetszett. A második félidő képe alapján a pontszerzés bőven benne volt, hiszen voltak nagyon nagy lehetőségeink. Valamit kezdeni kell az ilyen első félidőkkel, mert így nem lesz könnyű meccset nyerni. A futballt ki kell engesztelni, úgyhogy ez nagyon nagy meló lesz, nagyon sok idő kell hozzá, de nagyon sok idő van még a bajnokságból is.” – mondta.

Nos, szerintem és szurkolók szerint sincs már olyan sok idő a bajnokságból!



  



A szakmai igazgató szerint Csank János legnagyobb hibája, hogy a csapatnál maradt! Belebotlottunk a szomorú valóságba Máltán (és Koszovó ellen)