mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Jól megünnepelte az NB I-be jutást az MTK: gyorsan igazolt egy légióst

Az MTK tavaly kiesett az NB I-ből, ez pedig a csapatnál jelentős változásokat hozott. Leginkább azt, hogy az NB II-ben csak magyar játékos léphet pályára, így például az NB I-ben védő olasz Federico Groppioni a nyáron a BLSZ II-ben szereplő Csep Gól csapatához igazolt.  Az MTK természetesen így is simán visszajutott…ennek örömére egy magyar játékos helyére gyorsan igazolt egy légióst.

Az MTK-nál be is mutatták az új játékost (Fotó: mtk.hu)

Az MTK-nak az NB I-ben a helye, ez nem vitás.
Sőt!
Az MTK még azon klubok közé sorolandó, melyet példaként kell említeni a saját nevelésű fiatal terén – még akkor is, ha ezzel most sok, MTK-ban nevelkedő, de ott szerepet sosem kapó játékos vitatkozna.

Ennek megfelelően az MTK, csupa magyar játékossal simán jutott vissza az NB I-be, és minden bizonnyal a bajnokságot is megnyeri. Ennek hatására a klub vezetői máris megkezdték az új játékosok szerződtetését.

Rögtön egy légióssal.
Ráadásul ezt egy nagyszerű pozitív kommunikációval fűszerezve, hiszen a klubnál és ezzel együtt a honi sportsajtónál mindent „Eb-t megjárt ukrán középhátvédet igazolt az MTK” címmel kiabálták ki a világba.

Nos, a” jónevű”  Jevhen Szelin valóban járt az Eb-n – 2012-ben. A 29 éves középső védő egyébként a a görög élvonalbeli Aszterasz Tripoliszból érkezik a kék-fehérekhez, 22 alkalommal szerepelt az ukrán U21-es válogatottban, 15-ször a felnőtteknél is lehetőséget kapott.

Nos, lehet, hogy Szelin lesz az év vétele az MTK számára, ám ez az egész azt sugallja: jól van magyar fiatalok, jól teljesítettetek az NB II-ben, de az élvonalban már nem kellettek.  



MIFOCINK.COM EXKLUZÍV! Klivinyi Zoltán: Életem legnagyobb sportsikere a III. Kerület NB I-be jutása! Magyar játékos a világ öt legjobbja között