mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Magyar játékos a világ öt legjobbja között

A német válogatott csapatkapitánya, Dzsenifer Marozsán a világ egyik legjobb női labdarúgójának számít, a BBC idei év játékosa-választásán is bekerült az öt jelölt közé. A Budapesten született Marozsán  a csapatainak ajánlja egyéni sikereit.- Nagyon-nagy dolog, persze, de a legfontosabb nekem, hogy a csapattal nyerjek. Nekik köszönhetem, hogy beválasztottak, és persze nagyon büszke vagyok rá, de a legfontosabb a csapat eredménye – nyilatkozta a Sport24-nek a magyar válogatott Marozsán János lánya.

Klubcsapata, a Lyon idén is roppant eredményes, két BL-győzelem után ismét döntőbe jutott, ahol egy különleges párharcot is láthatunk majd. Marozsán a Wolfsburg magyar kiválóságával, Jakabfi Zsanettal is találkozhat a pályán.
- Ő egy nagyon ügyes játékos, ismerem Zsanettot, olvastam, hogy szerdán is négy gólt vágott a Bundesligában, ezek szerint jó formában van, örülök annak, ha azt olvashatom, hogy ilyen jól megy neki Németországban. Nagyon jó lesz vele megint találkozni.

A német válogatott zsinórban hat megnyert Eb-cím után tavaly a negyeddöntőben kiesett, de megvannak az új célok.
- Persze, nagy volt a csalódás mindenki számára, nekünk, játékosoknak nehéz volt feldolgozni ezt az Európa-bajnokságot, mert a célunk a döntő volt. Most a célunk, hogy kijussunk a jövő évi, franciaországi világbajnokságra ­– fogalmazott a 26 éves, olimpiai bajnok klasszis.

A Lyon-Wolfsburg női BL-döntőt május 24-én rendezik Kijevben, és reméljük, hogy később is összejön egy hasonlóan „magyaros” csata, a 2019-es finálé ugyanis a budapesti Groupama Arénában lesz.

 Jól megünnepelte az NB I-be jutást az MTK: gyorsan igazolt egy légióst Ki beszél már Felcsúton Storckról, amikor Pintér Attila kupadöntőbe vitte a csapatot!