mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Stabil az állapota a kilencszer újraélesztett Ádámnak

Veleszületett szívrendellenesség miatt lett rosszul múlt hétvégén a 16 éves Duhaj Ádám, az FC Dabas U19-es csapatának játékosa. A fiatal középpályást kilencszer élesztették újra, hatszor a pálya szélén és háromszor a mentőautóban.

 Már stabil az állapota annak a 16 éves futballistának, aki január 25-én esett össze, majd kilencszer kellett újraéleszteni az FC Dabas U19-es csapatának kakucsi felkészülési mérkőzésén. A mifocink.com kiderítette, hogy mi is okozta Duhaj Ádám rosszullétét.

– A fiatal futballista kilenc újraélesztést követően került a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára, ahol egy speciális műszívet ültettünk be neki és diagnosztizáltuk a betegségét, amely egy vele született koszorúér fejlődési rendellenesség volt. Örömmel jelenthetem, hogy a beteg állapota stabilizálódott és bizakodhatunk a jövőjére nézve – mondta Merkely Béla, a klinikai rektorhelyettese, aki a klinika szív-CT készülékének bemutatásán beszélt Ádám esetéről. A berendezés egyébként a világon a jelenlegi legjobb.

Mint ismeretes egy héttel ezelőtt Duhaj Ádám életét csak többszöri újraélesztésnek köszönhetően tudták megmenteni. A hírt először közlő fociakobon.cafeblog.hu-nak megszólalt Ádám edzője is.

– Két perc volt hátra, amikor Ádám jelezte, lemenne a pályáról, és egy perc múlva le is jött, mert a cipője nyomta a lábát. Lesétált az oldalvonalnál, hogy odajön hozzám, a kispadhoz, de nem jutott el odáig… Az oldalvonal mellett tartózkodók állítják, a kapu mögött még kinyújtózott, mintha szúrna a szíve, aztán összeesett. Rohantunk, sprinteltünk, mert láttuk, hogy nagy a baj. Szerencsére öt perc múlva megérkezett egy mentős, aki szabadságon, de a közelben tartózkodott, és átvette tőlünk a fiút. Amíg a mentő kiérkezett, legalább hatszor élesztettük újra Ádámot, amikor nem volt légzése, nem volt pulzusa – idézi a blog Farkas Krisztiánt, aki jelenleg az FC Dabas edzője, de korábban az NBI-ben is szerepelt, mint labdarúgó, többek között a Szolnoki MÁV-ot, a Kaposvárt és a Békéscsabát is megjárta. Hozzátette: az eset után a csapat az öltözőben együtt imádkozott Ádámért.

Farkas azt is elmondta, hogy Ádám a csapat legtehetségesebb játékosa, és nem véletlen, hogy a nála idősebbekkel játszik egy csapatban.

Ádám korábban a Dalnoki Akadémián és a Budapest Honvédban is nevelkedett. Az FC Dabas alakulatához 2015-ben csatlakozott újra, ugyanis labdarúgó karrierjét is itt kezdte 2008-ban. A csapat színeiben 93 mérkőzésen 86 gólt szerzett.

 
 



A sajtóelhárítás oka a rengeteg titok és susmus Dr. Szieben László: Ez már nem az én futballom!