mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tényleg a létszám a rossz? Vagy inkább az arányok?

Nem volt jó hete a Videotonnak. A fehérvári csapat előbb kiesett a Magyar Kupából az NB II-es Vác ellenében, majd hétvégén vereséget szenvedett az egyébként szenzációsan játszó Ferencváros ellen. Marco Nikolics, a csapat edzője, bár tudja, hol hibáztak, meglepő magyarázatot adott a vereségre.


HIRDETÉS

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál a könyvbe? Itt a lehetőség! Most Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze olvassa el neked az első fejezet. Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n! Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!


Szerdán a Vác ellenében úgy esett ki a Videoton a Magyar Kupából, hogy a székesfehérvári csapatnak egyetlen egy, valamire való helyzete nem volt. Egy pontrúgás után fejeltek ugyan egy kapufát, egy távoli lövést pedig kellett védenie a váci kapusnak, de igazi, kidolgozott helyzete nem volt a Vidinek. Gólt is csak az utolsó percben, büntetőből sikerült szerezniük.

Mindenki arra számított, hogy a Ferencváros elleni rangadón már másként játszik majd a Vidi, de a zöld-fehérek nemhogy nem engedték kibontakozni a Videotont, de a 3-1-es végeredmény még a fehérváriakra nézve hízelgő.



Persze, mindez nem jelent semmit, legalábbis a bajnokságot illetően, hiszen egyrészről még mindig a Vidi van az élen, másrészről nagyon sok mérkőzés van még hátra. Ám van, ami igazán meglepő Marko Nikolics magyarázatában.

A Vidi edzője gratulált a Ferencvárosnak, és elmondta, a  rangadókat általában az nyeri meg, aki jobban akar, és ők  hibát vétettek. Ám az edző hozzátette, hogy a következő meccs lesz a harmincadik mérkőzés a szezonban, és szerinte ehhez nincs elég nagy keretük.

No kérem szépen: egyrészről a Vidinél már az év elején meghatározott cél volt a bajnoki cím, sőt, a kupasiker is. Nem mellesleg szerettek volna minél messzebb jutni a nemzetközi kupában is, és ha egy a számításuk bejött volna, akkor most nem 30, hanem 35-40. meccsnél járnának.

Azt hiszem, amikor ezeket a célokat megszabják, akkor ehhez kell kialakítani a játékoskeretet, vagyis pontosabban a létszámot is.

Másrészről a vidi.hu szerint a keretben 25 játékos található, ami korántsem nevezhető kevésnek. Persze, nyílván vannak tudásbeli különbségek, de azért 25 játékossal (amibe nincsenek benne az esetleges tehetséges fiataloknak kikiáltott utánpótlás-játékosok) azért simán le kellene tudni egy olyan „erőltetett” menetet, mint a Magyar Kupa és az NB I.

No és hozzá kell tenni: A 25 játékoshoz tartozik egy 16 azaz tizenhat fős szakmai stáb.

Ezt nézve lehet, hogy inkább az arányok rosszak.




Így élték meg a sikert a győri „hősök”! Mi folyik (megint) Győrben?