mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mi folyik (megint) Győrben?

Rövid időn belül másodszor került csődbe, vagy csődközeli állapotba a Győr. Persze, megmentő most is érkezett…Igaz, azt még nem tudni, hogy az új tulajnak mi köze a futballhoz és egyáltalán hogy került képbe, mint új győri tulajdonos.


HIRDETÉS

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál a könyvbe? Itt a lehetőség! Most Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze olvassa el neked az első fejezet. Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n! Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!


Tarsoly Csaba bukása, a lopott pénzből épült kártyavár összeomlása után a győri csapatot a megye III-ba száműzték volna, de a futsalcsapatot – amely egyébként történelmet írva idén bejutott a BL négyes döntőjébe – üzemeltető ETO Futsal KFT segítő jobbot nyújtott, így a csapat végül „csak” az NB III-ig zuhant.
Akkor Drucskó Zoltán ügyvezető elmondta, hogy a lehető leghamarabb szeretnének visszajutni az NB I-be, és lehetőleg mindezt saját nevelésű, vagy helyi, győri játékosokkal tennék meg.

- Ha jól mennek a dolgok, akkor két év alatt visszajuthatunk az NB I-be, de tudomásul kell vennünk, ezt sok minden befolyásolhatja. Mindenesetre a céljaink egyértelműek, szeretnénk, ha a lehető leghamarabb első osztályú lenne az elsősorban győri fiatalokra épülő csapat. Ennek függvényében jövőre cél a második vonal. Elkészült az előzetes költségvetés, amely megítélésünk szerint kiegyensúlyozott működést fog biztosítani, illetve folyamatosan tárgyalásban állunk a lehetséges támogatókkal is. A költségvetés a nevezések elfogadása után, valamint a lehetőségeink ismeretében kerül majd elfogadásra. Egy öt- éves, visszamérhető fejlesztési tervben gondolkodunk, amelynek a részletei kidolgozás alatt állnak. A szakmai stáb e fejlesztési terv irányvonalai mentén kerül kialakításra, és a régi érdemek mellett a befektetett munka, a megújulásra, a tanulásra való fogékonyság is döntő lesz. Vallom, megfelelő eredményeket csak minőségi munka és megfelelő szakmai felkészültség mellett lehet elérni. Magyarország legsikeresebb városának támogatásával ez a projekt sikerre van ítélve. Remélem, elmondhatjuk nemsokára, hogy a jövő focija Győrben épül! - mondta akkor Drucskó Zoltán.



Drucskó Zoltánnak nem sikerült az NB I-be jutattni a Győrt, sőt, újra csődközeli helyzet van a csapatnál

Nos, nem tudom, hogy például Kabát Péter leigazolás mennyire illeszkedett a „az elsősorban győri fiatalokra épülő csapat” filozófiába, de az biztos, hogy a kidolgozott ötéves terv immár romokban.

Mert az ötéves tervek már csak ilyenek.

Drucskó Zoltánék talán nem számoltak azzal, hogy egy NB III-as csapatot ilyen nehéz, és leginkább ilyen sokba kerül visszajuttatni az NB I-be – eddig az NB II. nyolcadik helyéig sikerült menetelni - de tény, hogy a nagy megmentőnek nemhogy öt, de két év is elég volt…..ahhoz, hogy ismét csődközeli állapotba hozza a klubot.

Immár hetek óta hallani ugyanis elmaradt fizetésekről, hőzöngő játékosokról, felelőtlen gazdálkodásról.

Persze, az MLSZ – mint a hibákat általában – nem verte nagy dobra a Győr anyagi vergődését, de csak idő kérdése volt, hogy mikor borul ki a bili.

Nos, a nagy összeomlás elmaradt, jött ugyanis egy eddig ismeretlen cég, a budapesti székhelyű Ker-Gasztro Kft. lett az új tulajdonosa a klubnak.

Arról nem szól a fáma, hogy a cégbírósági bejegyzés szerint "Saját tulajdonú ingatlan adásvételével", és "Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével" foglalkozó cégnek milyen tervei vannak a klubbal (és egyáltalán mi köze van a futballhoz), ám azt Mányi József ügyvezető elmondta, hogy a korábbi tulajdonos, az ETO Futball és Futsal Kft. ügyvezetője, Drucskó Zoltán lemondott a posztjáról. Kiemelte, kilencvenhat százalékos tulajdonrészt szereztek a klubot eddig is működtető kft-ben, a maradék négy százalékot jövő május elején jegyzik be, tervei szerint a jövőben a klubban különválik a labdarúgás és a futsal, amelyek még a Quaestor-csoport csődje miatt váltak eggyé 2015-ben. Azt is elmondta, hogy a vezetők helyzetéről és egyéb sportszakmai kérdésekről egyelőre nem szeretne beszélni, most a csapat pénzügyileg stabil működése a cél.

Azt hiszem, a győri szurkolók is erre várnak évek óta.

 



Tényleg a létszám a rossz? Vagy inkább az arányok? Piázás, éjszakázás, válogatott, Anderlecht – no meg a zselés fejű piperkőcök