mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Itt ez év magyar fut(sal)ball sikere: A Rába ETO bejutott final fourba!

Miközben azon siránkozunk, hogy nemzeti válogatottunk – mármint az, amelybe milliókat kereső, magukat sztároknak képzelő játékosaink játszanak – tán sosem látott negatív évet produkált, addig futsalban sosem látott sikert ért el a bajnokcsapat. A Győr ugyanis bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

Azt szoktam mondani, hogyha nagypályás nemzeti csapatunk tartana ott, ahol futsalosaink tartanak, tán minden hónapban olyan eufórikus hangulat uralkodna az utcákon, mint a tavalyi Európa-bajnokság során. Mindezt úgy, hogy a futsalosok töredékét keresik a nagypályásoknak.
Volt, hogy a válogat
Futsalban ugyanis minden évre jut valamilyen siker. ott jutott ki az Európa-bajnokságra, most pedig a magyar bajnok Rába ETO FC írt történelmet.

Magyar csapat ugyanis még sosem jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, azaz a Final Fourba.
Eddig.
A Győr most ezt is elérte.
A zöld-fehérek ezt úgy érték el, hogy abban a csoportban, ahonnan bejutott a döntőbe, az ukrán MFC Herszon, a fehérorosz FK Sztalica Minszk és az Luparense is esélyesebb volt. Nem mellesleg a mindent eldöntő meccsen azt a Luparensét kellett legyőzni,  amelytől a selejtezősorozat korábbi szakaszában 5–0-ra kikaptak Padovában.



Most viszont nem, így a Rába ETO sikere történelmi, hiszen fennállása során először jutott be a sportág Bajnokok Ligájának beillő sorozatának négyes döntőjébe, ahol nem akármilyen ellenfelekkel találkoznak majd.

Lehet, hogy a nagypályás klubcsapatainknak lenne mit tanulnia a futsalosoktól.



Homokszem került a kispesti gépezetbe Így élték meg a sikert a győri „hősök”!