mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Előre tuti volt a balhé

Ugye senkit nem lepett meg, hogy balhé volt a szombati Fradi meccsen? Ugye senki nem gondolta, hogy az eddigi „előénekes” szó nélkül hagyja, hogy elfoglalják a helyét?

 

Számos információ látott már napvilágot a szombati, Fradi-szurkolói balhéról. Ami most biztosnak látszik, hogy egy eddig is meccsre járó szurkoló késsel megtámadt két, eddig meccsre nem járó szurkolót, sőt, mindkettőjüket megsebesítette, mire a többiek agyba-főbe verték a támadót.

Nagyon úgy néz ki, valakik külön készültek a balhéra - hogy melyik oldal, az most teljesen mindegy - hiszen a Ferencváros által kiadott közlemény szerint volt, aki több alkalommal átöltözött, hogy nehezebben lehessen azonosítani.

Az mondjuk egy nagy kérdés, hogy egy kés miként juthatott be a stadionba, (bár azért tudjuk, az emberi leleményesség határtalan) miként azt is, hogyan tudtak valakit percekig verni egy olyan létesítményben, melynek minden négyzetcentije be van kamerázva?

Ám ennél is fontosabb, hogy a balhé lényegében előre borítékolható volt.

A kiszivárgott információk szerint a támadó az eddigi előénekes volt. Tudják, akik áll a többi szurkoló előtt és „adja a ritmust”, azaz előénekli, elindítja a szurkolói dalokat.

És ugye senki nem gondolja, hogy ő úgy tervezte, önként átadja a helyét.

Hamberger Ádám, aki a szurkolókat képviselte a Kubatovval való tárgyalássorozaton, már a meccs előtt egyértelművé tette, a Debrecen elleni meccsen ő lesz az előénekes.

Akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik majd!

És ezt épp ő mondta el a 24.hu-nak adott interjúban!
" - Szombaton tér vissza a tábor, a Debrecen ellen. A B-középbe, oda, ahol az elmúlt években mások álltak, másoknak volt meg a kialakult helyük. Hogy lehet ezt konfliktus nélkül megoldani? Mi van, ha valaki azt mondja, bocs, srácok, de én már évek óta itt állok, nem akarok odébb menni.
Nem hiszem, hogy ebből akkora probléma lenne. Gondolom azért álltak ott, mert onnan jól látták a meccset.
Nem hiszem, hogy ez az oka.
Nem tudom, mit éreztek vagy mit gondoltak azok a szurkolótársak, az biztos, hogy most a régi állapotok térnek vissza a stadionokba, tehát a szurkolást a Green Monsters vezeti, és én leszek az előénekes.

Ez az "az biztos hogy" fordulat mintha nem számolna azzal, hogy mi van, ha mégis ellenállnának azok, akiket most kidobni készülnek a helyükről. Vagy nagyon is számol ezzel. Na de mi lesz azzal az emberrel, akik az elmúlt években Hamberger helyén állt?

- Ismeri az előénekest, aki az elmúlt években a kerítésen állt?
Tudom, hogy ki ő.
Kicsoda?
Régebbi szurkoló.
Megbeszélte vele, hogy jövő szombattól megint ön áll a kerítésen?
Nem gondolom, hogy erről túl sokat kellene beszélni. Visszatér a tábor, visszatér az előénekes.
Vajon ezt ő is így gondolja?
A mérkőzés el fog kezdődni, én állok majd fent."


Lehet, mégis beszélni kellett volna erről - és még sok másról is?
Mert sajnos, lett belőle probléma!



A labda tartja életben Törőcsiket A Haladásnál megtanulták: nem szabad elhamarkodottan edzőt cserélni