mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Haladásnál megtanulták: nem szabad elhamarkodottan edzőt cserélni

Ez az edzőcsere finoman szólva sem jött be.  A szombathelyi vezetés a hetedik forduló után döntött úgy, hogy felmenti Mészöly Gézát, és helyére Pacsi Bálintot nevezi ki.  Pacsi Bálint korábban az Illés Béla Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozott, ám mára kiderült, a váltás elhamarkodott volt, így mikor ezeket a sorokat olvassák, már nem ő a Haladás vezetőedzője. De vajon mi történhetett a háttérben, hiszen a vezetők aznap mondtak fel Pacsinak, amikor a Haladás gálamérkőzésen felavatja az új stadiont?

Amikor Mészöly Géza távozott, a csapat a 10. helyen állt, csupán kétszer nyert és ötször kikapott,  de még csak négy ponttal volt lemaradva a negyedik helyen álló Vasastól. Városi pletykák miatt nem is a rossz szereplés miatt kellett távoznia az elmúlt évek legsikeresebb Haladás edzőjének, sokkal inkább azért, mert összerúgta a port a már-már legendának számító Halmosival.

Az igazság már sosem derül ki, a lényeg, hogy Mészöly helyett jött az a Pacsi, aki egész életében erre a lehetőségre várt.
- Nem kevesebb, mint 22 esztendővel ezelőtt kezdtem el edzőként dolgozni Jánosházán, akkor az volt az álmom, hogy egyszer majd a Haladás vezetőedzője legyek. Óriási megtiszteltetés, nagyon boldog vagyok, hogy valóra vált az álmom. Szeretnénk minél több pontot begyűjteni a következő hetekben. Az egész keret élvezi a bizalmamat, igyekszem a lehető legpozitívabban hozzáállni az új kihíváshoz, jómagam hosszú távra tervezek a Haladásnál. A csapat hangulata mind a pályán, az edzésen, mind az öltözőben jó. Pozitívan, nagyon koncentráltan, kiváló hozzáállással teljesített mindenki az általam tartott első edzésen – mondta akkor Pacsi Bálint.

Nos, Pacsi finoman szólva sem váltotta meg a világot: nyolc meccsen egyszer tudott nyerni, két döntetlen mellett ötször kikapott a csapata. Ezzel a Haladás jelenleg a kieső, 11. pozícióba van. És csak összehasonlításként: jelenleg 14 pont a lemaradása a negyedik helyen álló Honvédtól.

Persze, azt nem lehet garantálni, hogy Mészöllyel előrébb járna a csapat, de most talán a Haladásnál is megtanulták: nem szabad felelőtlenül edzőt váltogatni.

És ahogy Mészöly távozásánál, úgy most is felvetődött, hogy nem csak az eredményesség, bocsánat, eredménytelenség volt a fő ok, és történhetett valami a háttérben. Mert arra még a magyar futballban sem volt példa, hogy edzőt a klub ünnepnapján, az új stadion avatása és a gálameccs előtt állítsanak fel.

Most ez is megtörtént, hiszen a Haladás éppen ma, a horvát bajnokságban szereplő NK Osijek elleni gálamérkőzéssel avatja fel az új arénáját, ám a stadionavatón Pacsi helyett a klub technikai vezetője, Vörös Csaba irányít, aki 1976 és 1989 között 266 NB I-es mérkőzésen szerepel a Haladásban. 

 

 Előre tuti volt a balhé Meccsnapra ébredtünk! Önök is izgulnak? Érzik a feszültséget?