mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csend és nyugalom

Vége az ősznek. Mostantól naponta végigvesszük az NB I-es csapatok szereplését, amolyan mifocinkos-os stílusban. Ma a hetedik helyezett Haladásnál „jártunk”.


Hogy mi a legjellemzőbb a szombathelyi csapatra?
A csend és a nyugalom.
Tény, a Hali nem szerepel olyan kiemelkedően – vagy mondjuk úgy, nem ér el annyi meglepetéseredményt – mint az előző bajnokságban, így a médiaérdeklődés is kisebb.
No és nem mellesleg nem történik semmi olyan a csapat háza táján, ami a „bulvármédiának” érdekes lehet.
Merthogy Szombathelyen a csend és a nyugalom a jellemző, ami kifejezetten jó dolognak számít a magyar futballban – igaz, címlapot nem lehet csinálni belőle.
Pedig pont ebből kellene, hiszen a magyar futball fejlődésének ez lenne a legjobb reklámja.
Szóval a Hali megbízható középcsapat kategóriát képvisel: hét győzelem és hét vereség mellett ötször játszott döntetlent. Ez a hetedik helyre elég.
Persze, aki ismeri Mészöly Gézát, annak egyáltalán nem lehet meglepő a nyugodt munka és a stabil teljesítmény, hiszen az edző korábban a Vasasnál, az Újpestnél és a korosztályos válogatottnál is egy ilyen közeg kialakítására törekedett.
És ez eddig mindenhol sikerült is neki.
Persze, rossz döntéseket minden ember hoz, Szombathelyen pedig ilyen rossz döntés volt a holland Sjoerd Ars leigazolása, aki támadóként egy gólt szerzett. A vezetőség javára kell azonban írni, hogy amint felismerték, hogy a hollandnak nagyobb az arca, mint a tudása, még a keretbe sem jelölték, mondván, ha nem tud kezdő játékos lenni, a kispadra se üljön le, ne vegyen el egy helyet egy magyar fiatal elől.
- Amellett, hogy hárommal kevesebb pontot gyűjtöttünk, mint egy éve, nem vagyok elégedetlen. De nyugodtak sem lehetünk, úgyhogy egyfajta kettősséget érzek az őszi szezonnal kapcsolatban. A 19 meccsen nyújtott teljesítményünk összességében elégedettségre, de nem megelégedettségre ad okot. A sérülések – különösen Király, Rózsa, Calvente, Németh, Williams kiválása – nagy érvágás volt. Emellett a nyáron igazolt külföldiek kevésbé voltak hatékonyak, kevésbé voltak segítségünkre ebben a szezonban. A felkészülés kezdetéig nagyon oda kell figyelniük a pihenésre a játékosoknak, a polár-órák segítségével a programjukat előre leegyeztettük. Január elején pedig felméréseket végzünk, ahol kiderül, melyik játékos milyen állapotban van és milyen munkára lesz szüksége az alapozási időszakban – mondta Mészöly Géza a klub weblapjának adott értékelőjében.
Nos, gondolom a Haladás szurkolói is izgatottan várják már a tavaszi felkészülést, és azt, kik érkezhetnek a csapathoz. 



Megint majd jövőre! Tíz nap, tíz kérdés: A játékosok bíznak egy téli edzőcserében, hátha így többet játszhatnak?