mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Megint majd jövőre!

Vége az ősznek. Mostantól naponta végigvesszük az NB I-es csapatok szereplését, amolyan mifocinkos-os stílusban. Ma a hatodik helyezett Újpestnél „jártunk”.

Majd jövőre!
Az újpesti szurkolóknak biztosan elegük van már ebből a mondatból.
Mert az Újpest a „majd jövőre” csapat.
Jövőre igazolnak majd jó játékost, jövőre majd bajnokok lesznek.
Mindig mindent csak jövőre.

Egyvalami viszont biztosnak tűnik: az, hogy a belga tulajdonos mit akar a csapattal, az jövőre sem derül ki.

Valljuk be őszintén: Újpesten nincsenek kimondott célok, tervek, amolyan „lerakat csapatnak” tűnik a futballklubokat felhalmozó belga csoportjában.

Csupán egyvalaminek köszönheti (na jó, ez túlzás) a csapat azt, hogy nem áll kieső helyen.
Pontosabban egyvalakinek.
Nebojsa Vignjevicsnek.
Az edzőnek, akik évről évre – már bocsánat – a sz…rból próbál várat építeni, és ezt a körülményekhez képest egész jól megteszi.
-
Összességében mindezek ellenére is boldog vagyok, a fiúk minden tőlük telhetőt megtettek a sikerért, büszke vagyok rájuk, és úgy gondolom, az előzőek tükrében nyugodtan mondhatom, hogy jó szezont zártunk – mondta ezt a tréner egy olyan szezon után, ahol a csapat kilenc döntetlent tudott játszani, márpedig a hárompontos rendszerben egy pontokkal nem lehet messzire jutni.
Hogy mást ne mondjunk, ha a kilenc döntetlenből csak kettőt nyert volna meg a csapat, akkor negyedik lenne, ha hármat, akkor már harmadik.

Nem szabad elhallgatni: az Újpestet az MLSZ és a hontalanság is sújtja.
Egyrészről az NB I-es csapatok közül a legtöbbet az angyalföldi, majd kecskeméti albérletben játszó Újpestnek kellett fizetnie ősszel, a lila-fehéreknek összesen 3,6 millió forintot kellett az MLSZ kasszájába tennie, szurkolói kihágások, illetve rendezői hiányosságok miatt. Másrészről a Szusza Ferenc Stadion felújítása ugyan elkezdődött, időre nem sikerült azt befejezni, sőt, most nincs ember a földön, aki tudná, hogy áll a helyzet, és hogy egyáltalán mikor költözhet Kecskemétről haza a csapat.

Tehát ha mindezt hozzáadjuk ahhoz, hogy mint írtuk, az újpesti tulajdonos szándékát nem ismeri senki, bizony még a csoda kategóriába is sorolható, hogy a csapat stabil játékot mutatva hatodik a tabellán.

És hogy mit hozhat a jövő?
Nos, ugye, ez az a mondat, amit a lila-fehér drukkerek szeretnének végre elfelejteni.



Mezőkövesd és Pintér Attila: A tökéletes döntés! Csend és nyugalom