mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tíz nap, tíz kérdés: A játékosok bíznak egy téli edzőcserében, hátha így többet játszhatnak?

A mifocink.com idén ősszel is (mint ahogy korábban is) tíz kérdést tartalmazó kérdőívet juttatott el 100 magyar futballistához, akik nevük megadása nélkül válaszolhattak a kényes kérdésekre. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik. A tíz kérdésre adott válaszokból hatot korábban már olvashattak, a maradék négyet pedig – mivel azok a Karácsonyhoz és a téli szünethez kapcsolódnak - most osztjuk meg olvasóinkkal. Mai kérdésünk: vajon a játékosok bíznak egy téli edzőcserében, hátha így többet játszhatnak majd tavasszal.


FEHÉR GYÖRGY

 

Bár még el sem kezdődött a téli felkészülés, az MTK-nál máris edzőt cseréltek, de ennek lehetőséget Debrecenben és Gyirmóton is felvetődött. A mifocink.com viszont már korábban arra volt kíváncsi, vajon vannak-e olyan játékosok, akik egy téli edzőcserében látják annak lehetőségét, hogy tavasszal több lehetőséghez jutnak majd.

 A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem

A válaszadók nagy része, összesen 52-en a nem nagyon lehetőséget, míg 16-an a félig-meddig lehetőséget választottak.  A megkérdezettek közül 23-an a nagyon lehetőséget, míg 9-en az abszolút lehetőséget választották. És meglepő módon mind a kilenc játékos az NB I-ben szerepel.
Egyikük el is magyarázta kérésünkre a válaszát.


- Nem bonyolult a kérdés. Mindenki tudja, hogy minden edzőnek vannak kedvencei. Elég, ha csak megnézzük, hogy melyik edzőt melyik játékos követi az új csapatához. Az is igaz, hogy ezeknek a játékosoknak talán kevesebbet is kell teljesíteni a csapatba kerülésért, mint a többieknek. Régebben rosszabb volt a helyzet, hiszen a legtöbb kispadon magyar edzők ültek, nekik több kedvencük volt. Bevallom, ahol most játszom, nem sok esélyem van bekerülni a kezdőbe. Biztos, bennem is van hiba, biztos én is hibáztam, de úgy érzem, annál több játéklehetőséget érdemelnék, mint amennyit kapok. Ráadásul az edző hozott magával nyáron jó pár játékost (vagy kérte, hogy igazolják le őket). Két lehetőségem van: vagy télen csapatot váltok – még két évig szerződésem van – vagy új edző jön a csapathoz. Előtte talán tiszta lappal kezdhetnék, több esélyem lenne a kezdő közelébe kerülni. Nem tudom, melyik lehetőség valósul meg, de az biztos, hogy nem vagyok elégedett a helyzetemmel.
Holnapi kérdésünk: A játékosok mennyire tartják fontosnak a téli szünetre kapott feladatokat?



Csend és nyugalom Garami József: Garami: Kapálni nem tudok, de a focihoz értek