mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tíz nap, tíz kérdés: A játékosok gyakran „leanyázzák” a játékvezetőket

A mifocink.com idén ősszel is (mint ahogy korábban is) tíz kérdést tartalmazó kérdőívet juttatott el 100 magyar futballistához, akik nevük megadása nélkül válaszolhattak a kényes kérdésekre. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik. A tíz kérdésre adott válaszokat tíz napon át osztjuk meg olvasóinkkal. Mai kérdésünk: a játékosok szerint ők megadják-e a tiszteletet a játékvezetőknek?


FEHÉR GYÖRGY

Az amatőr bajnokságokból szinte minden héten érkezik egy-egy hír félbeszakadt mérkőzésről, „bíróverésről”. A mifocink.com most a játékosokat arról kérdezte, szerintük megadják-e a tiszteletet a játékvezetőknek?

A kép illusztráció!

 A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem

A válaszadók nagy része, összesen 47-en a félig-meddig választ jelölte be, de 33 játékos szerint a 4-es, azaz a nem nagyon válasz a megfelelő. Összesen 9-en választották az abszolút és a 11-en a nagyon lehetőséget. A felmérésből az is kiderült, hogy az alacsonyabb osztályban játszók vallják be azt, hogy nem adják meg a tiszteletet.

- Kár szépíteni, bizony a k…anyád kifejezés nem egyszer hagyja el a szánkat egy-egy meccs alatt. Hozzá kell tenni, ez mindig a meccs hevében történik, ráadásul az is igaz, hogy ezekben az osztályokban nem a legjobb játékvezetők működnek. Tudom, hogy mi, megyei futballisták sem vagyunk a legjobbak, de az azért mégiscsak érdekes, ha ittasan jön egy játékvezető a meccsre. Arról már nem is beszélve, hogy vagy 60 éves, 100 kilós spori van, aki két métert nem tud futni, vagy 17 éves, „ki ha én nem gyerek”, aki életében nem rúgott labdába egyet sem, és itt akarja megmutatni, ki a főnök. Persze, ez még nem menti fel a játékosokat. Bizony, a megyében nem nagyon tisztelik a játékvezetőket, és bár én is voltam már kiállítva reklamálásért, anyázásáért, a bírók megverését teljesen elítélem. Aki ilyet tesz, azt soha többé nem engedném a pályára - mondta egy Pest megyei II. osztályban szereplő játékos.



Tíz nap, tíz kérdés: A futballisták szerint nem leszünk ott a világbajnokságon! Dezső elment