mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tíz nap, tíz kérdés: A futballisták szerint nem leszünk ott a világbajnokságon!

A mifocink.com idén ősszel is (mint ahogy korábban is) tíz kérdést tartalmazó kérdőívet juttatott el 100 magyar futballistához, akik nevük megadása nélkül válaszolhattak a kényes kérdésekre. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik. A tíz kérdésre adott válaszokat tíz napon át osztjuk meg olvasóinkkal. Mai kérdésünk: a játékosok szerint a magyar válogatott kijut-e a világbajnokságra?

FEHÉR GYÖRGY

Mint ismert, nemzeti csapatunk kudarcnak beillő feröeri 0-0-ával kezdte a világbajnoki selejtezőket, ezzel egy kötelezőnek vélt győzelem már elúszott. A 2018-as vb-re ráadásul csak a csoportelsők jutnak ki egyenes ágon, míg a másodikok pótselejtezőt játszanak, és bizony figyelembe véve, hogy Svájccal és az Eb-aranyérmes Portugáliával is egy csoportban vagyunk, bizony nincs könnyű dolgunk. Így gondolják ezt maguk a futballisták is: A mifocink.com most ugyanis magyar futballistákat kérdezett meg arról, szerintük ott lesz-e a válogatott a vb-n?

Feröer-szigeteken csak egy 0-0-ra volt képes a válogatott

A feltett kérdésekre a megkérdezettek most csak három válasz közül választhattak:

1. Igen
2. Nem

3. Talán 

Kiderült, bizony, még a magyar futballisták sem bíznak a sikerben, hiszen a válaszadók közül 67-en a nem lehetőséget jelölték meg, míg 24-en a talán mellett tették le voksukat. Csupán kilenc válaszadó gondolta úgy, hogy csapatunk kijut a világbajnokságra.

- Nem a Feröer elleni 0-0 miatt mondom, de sajnos nem sok esélyünk van a selejtezőkben. Sajnos Svájc és Portugália is előrébb tart, mint mi. Ráadásul úgy érzem, az Európa-bajnoki szereplést nem sikerült kihasználni. Játékosainkért nem kapkodnak a nagy nyugati klubok, és el kell fogadni, hogy sem az NB I,, sem pedig az arab bajnokság nem készít fel egy futballistát egy Svájc vagy épp Portugália ellen. Tudom, most sokan mondanák azt, hogy mit beszélek én, miért nem mutatom meg azt, hogyan kell ezt csinálni, de szerintem ez téves vélekedés. Nem megsértődni kell, hanem reálisan nézni a dolgokat. Az Eb-n egy nagyon motivált csapat egy nagyon motivált edzői stábbal ért el egy viszonylagosan jó eredményt, de ma már egyik félben sem lobog az a fajta tűz, mint a nyár elején. A játékosokban alábbhagyott a lendület, az edző stábban pedig megelégedettséget érzek. Papírforma szerint most is csak a csoportharmadikok lehetünk, de ahhoz is kellenének olyan kötelező győzelmek, amilyet mi elszalasztottunk Feröer ellen. Persze, lehet, hogy újra olyan szerencsénk lesz, mint az Eb-csoportban, ahol a görögök mélyen tudásuk alatt szerepeltek, de szerintem erre kár apellálni – mondta a mifocink,com-nak egy volt válogatott játékos, aki jelenleg az NB I-ben szerepel.



Mit érdemel az a bűnös, aki eldobja a mezét? Tíz nap, tíz kérdés: A játékosok gyakran „leanyázzák” a játékvezetőket