mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tíz nap, tíz kérdés: A játékosok szerint totális szégyen klubcsapataink nemzetközi szereplése

A mifocink.com idén ősszel is (mint ahogy korábban is) tíz kérdést tartalmazó kérdőívet juttatott el 100 magyar futballistához, akik nevük megadása nélkül válaszolhattak a kényes kérdésekre. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik. A tíz kérdésre adott válaszokat tíz napon át osztjuk meg olvasóinkkal. Mai kérdésünk: a játékosok szégyennek érzik-e, hogy kupacsapataink már augusztus elejére kiestek a nemzetközi kupákból?

FEHÉR GYÖRGY

Mint ismert, a nemzetközi kupákban induló csapataink nemhogy a kupatavaszt, de még a „kupaőszt” sem érték meg. A Debrecen a senki által nem ismert a fehérorosz Torpedo Zhodino ellenében esett ki kettős vereséggel, de sokan sokáig nem felejtik el a „beugróként” Ferencvárost búcsúztató Partizani, és az itthoni, Üllői úti tizenegyes párbáj.

A mifocink.com most magyar futballistákat kérdezett meg arról, szégyennek érzik-e csapatainak szereplését.

A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem

Mondhatnánk, hogy meglepő válaszokat kaptunk, de ha jobban belegondolunk, akkor ez nincs. A válaszadók közül 96-an az első, azaz az abszolút választ, míg 4-en a nagyon választ jelölte be.
Más válasz nem volt. És bizony a hozzászólásokban is előfordult, aki nem rejtette véka alá a véleményét.
 - A Debrecen esete tiszta mint a hó. Szerintem elbundázták az El-selejtezőt. Egyébként a Lokinál a gyanús jeleket évek óta lehet látni. Elég csak megnézni azt, hogy amikor igazi ki-ki meccsre került sor, mindig, minden meccsen volt kiállítás, tizenegyes, kapusgól. A fehérorosz csapat ellen tovább kellett volna jutni, de még egy döntetlenre sem futotta. Az MTK-ról és a Videotonról nem kell beszélni. Előbbi súlytalan, utóbbinál a vezetők ismét szétverték a csapatot a nemzetközi kupára, így nem sok esélye volt. A Fradi…na ami ott történik, az hihetetlen sztori. Évek óta öntik a pénzt a csapatba, de nemzetközi szinte nulla teljesítményt érnek el a zöld-fehérek. Amióta Thomas Doll irányítja a csapatot, mindössze az máltai és egy holland másodosztályú csapatot sikerült legyőzniük. Amit az albánok ellen műveltek, az maga volt a szégyen- mondta a mifocink.com-nak egy NB I-ben szereplő játékos.

 



Tíz nap, tíz kérdés: A játékosok többsége szerint bejött a 12 csapatos bajnokság Mit érdemel az a bűnös, aki eldobja a mezét?