mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mit érdemel az a bűnös, aki eldobja a mezét?

Valami nagyon nincs rendben Diósgyőrben. A csapat utolsó a bajnokságban annak ellenére, hogy vannak, akik milliós fizetéseket vesznek fel ezért a teljesítményért. Tegnap, a Debrecen elleni vereség után a szurkolók levetették a játékosokkal a mezüket, és voltak, akik le is vették azt, sőt, a földre dobták. Ezzel bizonyították leginkább, hogy nem érdemesek a piros-fehér mez viselésére.

FEHÉR GYÖRGY

Diósgyőrben valahogy mindig nagyszerű bajnoki szereplésről, sőt, néha-néha nemzetközi kupaszereplésről álmodnak, aztán valahogy mindig becsúszik valami hiba.
Most például az, hogy a milliós fizetések ellenére a csapat tizenegy meccsből kettőt tudott mindössze megnyerni, és két döntetlen mellett a többit elveszítette.

Nem túl veretes teljesítmény, ki is akadtak a szurkolók rendesen.
Tegnap, a Loki elleni 3-1-es vereség után zúgott is a takarodjatok! Ssőt, a drukkerek a játékosokkal le is vetették a mezüket, mondván, nem méltóak annak viselésére.

És voltak, akik be is bizonyították, hogy nem méltóak rá.


Hol van a mezetek fiúk? (Fotó: Teknős Miklós/NSO)

Mert az egy dolog, hogy szakmailag, futballtudásilag nem alkalmas valaki arra, hogy mondjuk a Diósgyőr játékosa legyen, de azok, akik tegnap a földre dobták a mezüket, majd otthagyták azt, emberileg is bizonyították: totális nullák.

Mert az egy dolog, hogy a szurkoló leveteti a mezt a játékosról, mert elégedetlen a teljesítményével, de ezt meg lehet úgy is csinálni, hogy a szurkoló is „megkapja, amit akkor épp akar”, de az önbecsülés is megmaradjon.

Mert az egy dolog, hogy a futballista leveszi a mezt magáról, és mondjuk a kezébe fogja, vagy mondjuk a hirdetőtáblára teszi, de olyat egyetlen futballista se tegyen, hogy visszamegy a drukkerek elé, és a földre dobja a mezét, majd otthagyja azt. Még jó, hogy rá nem taposott!

Ilyet senki nem tehet.
Ez a csapat, a klub megszégyenítése.


Emlékszem, amikor a felnőtt csapathoz kerültem, jött hozzánk egy új játékos. Az első meccsen lőtt két gólt, nyertünk 3-1-re. Nagy volt az öröm az öltözőben, de ez csak a zuhanyzásig tartott. Akkor ugyanis ez az új játékos, fürdés után ledobta a mezét a földre, és ráállt, úgy törölközött meg. Az edző abban a pillanatban közölte vele: szép volt a mai teljesítmény, de kedden már nem kell edzésre jönni, mert a klub, a csapat mezét senkinek nem lehet a földre dobni, és senkinek nem lehet arra ráállni.

Azt gondolom, hogy azok a futballisták, akik eddig szakmailag megbuktak, tegnap emberileg is megtették ezt.

Nálam már biztosan nem játszanának egyetlen percet sem!
  



Tíz nap, tíz kérdés: A játékosok szerint totális szégyen klubcsapataink nemzetközi szereplése Tíz nap, tíz kérdés: A futballisták szerint nem leszünk ott a világbajnokságon!