mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

83 éve várnak a szurkolók erre a döntőre!

Szinte hihetetlen, de utoljára 83 évvel ezelőtt rendeztek a Magyar Kupában Újpest-Fradi döntőt. A futballszurkolók minden bizonnyal megtöltik szombaton a stadiont a két csapat meccsén. A ferencvárosiak kedvencétől, Lipcsei Pétertől és az újpestiek olimpiai bajnokától, Nagy Lászlótól a Lokál megkérdezte, mi vagy ki lehet a döntő a fináléban.


  HIRDETÉS

Lipcsei Péter 1990-ben került a Ferencvároshoz, neve mára már összeforrt a zöld-fehér csapattal. Több mint 500 alkalommal játszott a Fradiban, négy bajnoki címe mellett hatszor emelhette magasba a Magyar Kupát.
– Valószínűleg nem lepek meg senkit azzal, ha elmondom, ferencvárosi győzelmet várok – mondta lapunknak Lipcsei Péter. – Nem azért, mert hazai pályán játszhat a Fradi, hanem azért is, mert jobb csapat most, mint az Újpest. Persze tudom, hogy ez egy kupadöntő, amelyen bármi előfordulhat, és azzal is tisztában vagyok, hogy az újpestiek is nagyon szeretnék a kupát, de óriási különbség a két csapat között, hogy a Fradiban az összes játékos képes eldönteni egy ilyen finálét.

Lipcsei hozzátette, a ferencvárosi győzelem mellett telt házat vár. – Egy döntőhöz telt ház illik. Ráadásul az MLSZ fele-fele arányban osztotta el a jegyeket, így mindkét csapatot ugyanannyi szurkoló biztathatja.

A most véget ért bajnokságban három meccset egymással az Újpest és a Fradi. Egyet a zöldek, egyet a lilák nyertek, egy pedig döntetlen lett (Fotó:mit)

Nagy László, az Újpest olimpiai bajnok játékosa 355 alkalommal szerepelt lila-fehér mezben, kilenc bajnoki címe mellett öt alkalommal a Magyar Kupát is elhódította.

– Bár a Fradi hazai pályán játszik, ez nem jelent semmit – mondta Nagy László a Lokálnak. – A Fradi–Újpest derbi mindig kiemelt jelentőségű meccs, a játékosoknak nem kell megmagyarázni, miért fontos, hogy mindent beleadjanak. Ráadásul most a Magyar Kupa-döntőben találkozik a két csapat, és ilyenre már nagyon rég volt példa. Jó meccset várok, mert a Fradi nyilván szeretné a bajnoki cím után a Magyar Kupa-elsőséget is megszerezni, de az Újpestnek a Fradi-stadionban megnyerni egy ilyen finálét óriási erkölcsi sikert jelentene. Én ötször nyertem Magyar Kupát, egyszer csapatkapitányként emelhettem magasba a trófeát, és mondhatom, felemelő érzés.

Nagy szerint Lencse Lászlóban mindig benne van a gól, ráadásul a válogatott keretbe történő meghívása mentálisan is sokat jelent neki. – Kabát Pétertől titkon talán minden fradista fél, hiszen amellett, hogy rutinos, ő az a fanatikus újpesti játékos, aki soha nem adja fel a küzdelmet. De említhetném az újpesti védőket is, akik a pontrúgások után jelenthetnek veszélyt. Talán nem is az a lényeg, hogy ki lövi a győztes gólt, hanem az, hogy egységes legyen a csapat és minden játékos a maximumot nyújtsa.

 

 



Alapítvány Fülöp Marci emlékére Mátyus János: Már a héten leléphettem volna Nyíregyházáról, de…