mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ezért mondtak nemet a Fradi-szurkolók Kubatovnak!

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Ferencváros közleménye szerint a szurkolói csoportok nem kértek a Kubatov Gábor által felajánlott kedvezményekből, így nem térnek vissza a lelátóra. Ahogy azt illik, most meghallgattatik a másik fél, azaz nézzük, mint mondanak a szurkolók.

Az biztos, hogy a legnagyobb probléma a szkenner eltörlése vagy megtartása. Kubatov ugyanis felajánlotta, két, balhémentes év után eltörölné, pontosabban opcionálissá tenné a szkenner használatát. A szurkolók vezetői ezt a két éves periódust azonban nem tartották elfogadhatónak. Ám mielőtt azt gondolnánk, hogy a drukkerek semmit nem engedtek volna, kiderült, hogy maguk is felállítottak egy szurkolói kódexet, sőt, a vezetők vállalták volna a vénaszkennert, ha a többi drukkernek csak opcionális lenne az ellenőrzés. Íme a szurkolói csoportok közleménye:

„A Ferencvárosi Torna Club vezetése ismét előre megírt közleményt adott ki a szurkolókkal való egyeztetések végkimeneteléről, miközben az érintettek még fel sem álltak a tárgyalóasztaltól. A vezetésnek véleményünk szerint arról szólt ez az egész egyezkedés, hogy enyhítsenek az őket ért nyomáson, amit a csökkenő nézőszámok, a sikeres 10.000 fős csepeli demonstrációnk és a klub körül kialakult folyamatos "szekus" és egyéb botránysorozat okozott. Emellett megint megpróbálkoztak azzal, hátha sikerül megosztani minket és rávenni a Tábort a szkennelésre. Kiderült, miközben bejelentették, hogy szeretnének megegyezni és felfüggesztették a véleményünk szerint jogtalan kitiltásokat nem sokkal a lejártuk előtt, eközben az elnök újabb feljelentést tett személyiségi jogai és jó hírnevének megsértése miatt többek között az előénekes ellen és több millió forintra perel minket.

A Fradi-drukkerek részéről a Green Monsters szurkolói csoport vezetője adott ki közleményt, ő vezette a szervezett csoportokat a tárgyaláson.

Azt elmondhatom, hogy nem homokba dugott fejjel “nem kell a szkenner, Kubatov takarodj” jelszó alatt tárgyaltunk. A szkenner “megszületését” előidéző problémák mindegyikére megoldást/garanciát javasoltunk a klubnak. Létrehozunk közösen írásba foglalt szabályzatot, amit köteles minden szurkoló betartani, ennek megszegése lépcsőzetes rendszerben eltiltást illetve kitiltást von maga után (ez vonatkozik a csoportokon át minden szurkolóra). Mi is RENDET akarunk a lelátón, ahogyan az eddigi összes rendezvényükön is bizonyítottuk, nem akarunk következmények nélküli Ferencvárost! Opcionális szkennert kértünk, akár rengeteg kedvezménnyel, ez a klub döntése, ösztönözzön nyugodtan bárkit szkennelésre, aki szeretne nyugodtan szkenneljen. Talán a legnagyobb áldozatot akkor hoztuk, mikor felajánlottuk, hogy az opcionális szkenner mellett, bizonyítva, hogy nem névtelenséget kérünk, a szurkolói csoportok vezetői beszkennelnek, cserébe a klub megszünteti a kötelező szkennelést a többi szurkolónak. A klubnak ez nem volt elég, KÖTELEZŐ SZKENNER MINDENKINEK. Amennyiben ezt elfogadom, nem tudtam volna sem tükörbe nézni, sem pedig a szemetekbe a kerítésről. „Azt garantáljuk, hogy nem az lesz a végkifejlet, hogy leültünk úgy tárgyalni, hogy soha nem látott egység volt és úgy állunk fel, hogy meggyengültünk! Soha nem fognak többet megosztani minket többet sem szkennerrel, sem semmi mással!” – tudatják a Fradi-szurkolók képviselői.

 

 



Az MLSZ sajtósai minden nap az Eb-re készülnek! Nem diszkriminatív a vénaszkenner, költözik a Fradi Sas!