mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ki lehet az, aki ezeket a baromságokat kitalálja?

Ha én Debrecen drukker lennék, biztosan feltenném a kérdést az MLSZ vezetőinek: miért gondolják, hogy éjjel 11 órakor kellene elindulnom egy Paks-Debrecen mérkőzés után arra a potom 365 kilométeres útra, ami a két város között van. És bár nem vagyok Debrecen drukker, azért mégis felteszem a kérdést: ki találja ki azt a bődületes baromságot, hogy Magyarországon, áprilisban este háromnegyed kilenckor kell rendezni bajnoki mérkőzést.

Paks-Debrecen 0-1. Látta a nagy hideg szombat éjszakában 800 néző!

Évek óta folyamatosan azt hallom, az MLSZ szeretné elérni, hogy többen legyenek a bajnoki mérkőzéseken.

Erre betesznek például egy Paks-Debrecen meccset szombat este háromnegyed kilencre.

Na, kérem, igazi nézőcsalogató időpont.
Egyrészről áprilisban esténként átlagban 5-10 fok szokott lenni, és valljuk be, ha valamit, akkor épp „megfagyni” nem szeretnénk egy ilyen meccsen.

Másrészről Paks és Debrecen között az útvonaltervező szerint potom 356 kilométer a távolság. Egy háromnegyed kilenckor kezdődő mérkőzésről jó estben este 11 kor indulhat haza az ember.

Tök sötétben vezetve autóval már hajnali 4 körül haza is érhetnek a szurkolók.
Busszal egy kicsit később.

Arról nem is beszélve, hogy már eleve csak azok a Loki-szurkolók tudnak elmenni a meccsre, akik autóval vagy különbusszal utaznak, mert ugye tömegközlekedéssel ez a távolság éjszaka leküzdhetetlen.

Voltak is vagy nyolcszázan a meccsen

Vajon elgondolkoznak-e mindazok, akik ezeket az agyament kiírásokat hozzák az MLSZ-ben. Mindeközben azon gondolkozom, hogy máshol hogyan tudják ezt jobban megoldani. Angliában simán tudnak délután 4-kor, Olaszországban délután 3-kor játszani, miként Németországban sem okoz gondot a délutáni meccskezdés. Persze tudom, hogy ezekben az országokban is előfordult, hogy egy-egy rangadót este játszanak, ám azért azt mégse mossuk össze a Paks-Debrecen 20.45-ös kezdésével.

Persze, a megoldást tudom.

Azokat, akik ezeket az eszement időpontokat kitalálják, előbb szépen felültetném a lelátóra, majd este 11-kor kötelezném őket, hogy autóba ülve vezessenek, vagy egy szurkolói különbusszal utazzanak el Debrecenbe. Másnap persze jó családapaként kelljenek fel időben, játszanak a gyerekkel, vagy csak tegyék a dolgukat. Azt hiszem, legközelebb kétszer átgondolnák, a versenykiírásba milyen időpontokat tennének.



Ez igazán jó ötletnek tűnik a Fraditól! A szinkronkorcsolya vb egy napján többen voltak, mint öt NB I-es meccsen összesen