mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ez igazán jó ötletnek tűnik a Fraditól!

A Ferencváros az utolsó fordulóban a Haladással játszik. Sopronban. A vezetőség nyílván szeretné, ha minél több fradista ott lenne a mérkőzésen, és az utána kezdődő ünnepségen. És szurkolói szemmel nézve igazán jó dolog, hogy ezért most mindent meg is tesznek a vezetők.

A Haladás, stadionja építése miatt Sopronban játssza a hazai meccseket, így elméletben ott játszana a Fradi ellen az utolsó fordulóban. Azért csak elméletben, mert a rangado.hu értesülései szerint akár a Fradi-pályán is sorra kerülhet a mérkőzés, és ez nyílván nagy könnyítés lenne a bajnoki címre 12 éve váró drukkereknek.

A Rangadó.hu értesülései szerint a Ferencváros azzal a kéréssel fordult a szombathelyiekhez, hogy mondjanak le a pályaválasztói jogukról az utolsó fordulóban. Felvetődött, hogy Felcsúton, vagy Győrben – ahova állítólag hamarabb eljutnak a drukkerek, bár ez Felcsút esetében azért erősen kérdéses – sőt, a Ferencváros stadionjában legyen a mérkőzés.

És bár a magyar futballban jó párszor előfordult már, hogy egy csapat idegenben ünnepelte a bajnoki címét, így azért is speciális helyzet, mert lényegében az Haladás akkor is idegenben játszik, ha nem adja fel a pályaválasztó jogot. No és az se feledjük, egy ilyen sikeres egyezséggel a Fradi vezetősége jó pontot is szerezhet a szurkolóknál.

És valahogy úgy érzem, ez most tényleg a szurkolókért van. Olyannyira, hogy az információk szerint a Fradi fizetni is hajlandó lenne a Haladásnak a pályaválasztói jog feladásáért.

És hogy mindennek van alapja, azt bizonyítja, hogy Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője is megerősítette az információt: „Érkezett a klubhoz ilyen irányú megkeresés, ám egyelőre nincs döntés. Sok függ attól, hogy szerepel a Haladás az április 30-i találkozóig, magyarán, mekkora téttel bír majd az FTC elleni ütközet – mondta.

Én pedig csak annyit mondok: bár volt olyan sztori, amiért kritizáltam a Fradi vezetőségét, ezt a mostani kezdeményezést illik megtapsolni.

Még akkor is, ha esetlen nem jön össze.

 



Az MLSZ csak hallgat – de ki fizeti majd a számlát? Ki lehet az, aki ezeket a baromságokat kitalálja?