mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A szinkronkorcsolya vb egy napján többen voltak, mint öt NB I-es meccsen összesen

Valamit nagyon sürgősen ki kellene találni, mert ez így nem lesz jó. Jön a nyár, jön az Eb, de a magyar bajnokikra az égvilágon senki sem kíváncsi. Mindeközben mindenki (igen, lehet azt mondani, hogy én is) osztja az észt, arról viszont nem beszélnek, hogy például a mút héten, Budapesten rendezett szinkronkorcsolya világbajnokság egyetlen napján többen voltak, mint a szombati mérkőzéseken egybevéve.

MTK-Debrecen. Látta 506 néző

MTK–DVTK
506 néző

Újpest–PAFC
2014 néző

Videoton–Vasas
1287 néző

Haladás–Békéscsaba
Sopron, 1187 néző

Paks–DVSC-Teva
835 néző

Összesen kicsivel több, mint 5800 néző.
Öt meccsen.

Felesleges összehasonlítani bármelyik tőlünk nyugatra lévő országok meccseinek nézőszámával, mert nem az lenne a cél. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke évekkel ezelőtt kiadott egy irányelvet, mely szerint 2015-re a magyar bajnokikon meccsenként legalább 5000 nézőnek kell lennie.

Nos, ebben az országban most sok mindent el lehet érni hatalmi szóval – azt viszont még nem, hogy meccsre járjanak az emberek.

Azt is csak találgatni lehet, miért nem érdekli az embereket az NB I. Ezer és ezer okot fel lehet sorolni, de felesleges. Inkább a magyar futball vezetőinek kellene valami okosat kitalálni.

Nem okoskodni, jó döntést hozni kellene.

Merthogy arról sehol nem láttam egyetlen szót sem, hogy például a múlt héten, Budapesten rendezett szinkronkorcsolya világbajnokság egyetlen napján több néző volt kint a Syma csarnokban, mint a szombati NB I-es meccseken összesen.

Magyar csapat a szinkronkorcsolya vb-n. Látta 8000 néző

A magyar csapat egyébként – gratulálunk nekik – a 15 helyen végzett a vb-n, amit ők  sikerként könyvelnek el. Még a selejtező napon is szinte telt ház volt a Symában, a döntőkön és a gálaműsoron pedig nem sok szék maradt üresen.

Mondják, hazánkban a futball az első.
Ez leginkább most az anyagi juttatásokban jelenik meg, a nézők, a szurkolók viszont másfelé fordulnak.

Ezen kellene valahogy változtatni.

De nagyon gyorsan.





Ki lehet az, aki ezeket a baromságokat kitalálja? Szkennereltörlés? Jegyár csökkentés? Ez sem volt elég! De miért nem?