mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A csepeliek köszönetet mondanak a Fradistáknak!

Kubatov Gábor valamiért fél a Fradi-tábortól. A héten kijelentette, nem kíván velük egyeztetni a vénaszkenner eltörléséről. Kubatovval ellentétben – aki állítólag ugyanazért a célokért küzd, mint a Fradi-tábor – a csepeliek nem félnek a fanatikusoktól. Sőt, külön köszönetet mondanak azért, hogy egy meccs erejéig újra igaz meccshangulatot teremtenek.

Nagyon készülnek Csepelen (Fotó: facebook)

Minden bizonnyal a hétvége leglátogatottabb mérkőzését rendezik ma 14.30-kor.
Az NB III-as Csepel a Ferencváros tartalék csapatát fogadja – előre láthatóan több mint 8000 néző előtt.  A Fradisták azon része ugyanis, amelyik nem ért egyet a vénaszkennerrel, inkább az NB III-as meccsre megy.

Néztem tegnap a Fradi, Puskás Akadémia elleni meccsét, és azon gondolkoztam, vajon mondjuk akkor, amikor Nyilasi volt az edző, minek kellett volna történnie, hogy olyan kevesen legyenek a táborban, mint tegnap.

A Fradi mind a négy gólt abba a kapuba lőtte, amely mögött a fanatikusok vannak.
Pontosabban lennének.
Ha lennének.

Minden tiszteletem azoké, akik kimennek a meccsekre, de huszonévvel ezelőtt egy hétközi délutáni, vidéki meccsen voltak annyian a Fradi táborban, mint tegnap hazai pályán. Huszonévvel ezelőtt a MÁV-nak különvonatot kellett indítania, ha a Ferencváros vidéken játszott, tegnap hazai pályán, a táborban minden szurkolóra tíz (vagy annál több) szék jutott.

Kubatov félelmeiből és reakciójából azt gondolnánk, hogy most aztán lesz nemulass, a csepeliek pedig rettegnek attól, hogy fradisták balhét csinálnak.
De erről szó sincs.

A csepeliek örülnek.
És hálálkodnak.

„Már a mai napon megdőlt honlapunk látogatottsági rekordja, holnap pedig megdől az utóbbi 25 év csepeli nézőszám rekordja is. Fradisták! Köszönjük, hogy egy meccs erejéig újra NB I-esnek érezhetjük magunkat!” – olvasható a csapat tegnapi facebook bejegyzése.

„Nagy „buli” lesz vasárnap, ami óriási élmény lehet a szigetországi fiataloknak, mivel nagyon kevés köztük az olyan játékos, aki ennyi ember előtt lépett pályára. Ez a több ezer ember nem a csepelieket fogja ugyan buzdítani, de reméljük a srácok nem futamodnak meg a Fradi ultrák hangjától. „ – írja a csepelfc.hu.

„Azok alapján, amiket hallottam, egy fantasztikus dolog van készülőben, örülök, hogy pont a mi meccsünkön valósul meg. A futball szurkolók nélkül nem létezik. Mindenkit fel kell, hogy dobjon az, hogy ennyi ember előtt fog játszani. Biztos vagyok benne, hogy minden pillanatát élvezni fogjuk a vasárnapi 90 percnek. Nincs mitől félnünk. Ugyanakkor bízom benne, hogy a hétvége mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt, természetesen pozitív értelemben – fejtette ki várakozásait Haraszkó Sándor, a Csepel játékosa.

„Annak, aki nem tud most pályára lépni biztosan nagy csalódás lesz, de sajnos ilyen a futball, nem tudunk mindenkit bevetni. Úgy gondolom, hogy aki lehetőséget kap, az maximálisan akar majd bizonyítani. Még egyszer ki kell hangsúlyoznunk, hogy bár általában a lelátóink nagy része kong az ürességtől, ez most nem így lesz, akár telt házas mérkőzésre is van kilátás az előttünk álló hétvégén. Aki eddig nem járt meccsekre, annak nem is lehet jobba alkalom, hogy kedvet kapjon a szurkoláshoz, akik pedig rendszeres meccsre járók, azoknak természetesen kötelező a megjelenés. Meg kell mutatni, hogy a csepelieknek is van hangja, nem is kicsi!” – tette hozzá a csepeliek kapusa, Botlik Dániel.

Nagyon úgy néz ki, hogy az ország minden pontján azt szeretnék, ha a Ferencváros náluk játszana, ha a Fradi-szurkolók náluk csinálnának újra meccshangulatot - és a költségvetéshez képest hatalmas bevételt - csak az Üllői úton nem.

Mindenki nagyon várja a Fradit.
És mindenki nagyon várja a Fradi-szurkolókat.

Mindenki, csak Kubatov nem.

Vajon miért van ez?

 

 



Puskás Ferenc biztosan nem tapsolna ennek a Puskás Akadémiának Gyász: Elhunyt a mágus!