mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Thomas Doll: Nem a nemzetközi szereplésre, a bajnokságra figyelünk!

Egy nappal a Videoton elleni vereség után már tisztábban látja a Ferencváros labdarúgó csapatának helyzetét Thomas Doll vezetőedző, aki a tavasz egyik legnagyobb feladatának azt tartja, hogy ne kényelmesedjenek el játékosai.

fradi

Thomas Doll Jova Levente és Radó András társaságában beszélt a tavaszi idény legfontosabb dolgairól (szerző felvétele)

Szombaton, a Békéscsaba ellen kezdi meg az NB I-es tavaszi szezont a Ferencváros. A csapat 18 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot – sokak szerint már meg is nyerte azt – ám a Magyar Kupában a Videoton 1-0-ra legyőzte a zöld-fehéreket.
– Egy nappal a mérkőzés után még nem teljesen tiszte a fejem – mondta Thomas Doll. – Azt kell mondanom, látszott a fiúkon az öt hét kemény munka, hiszen sok gólhelyzetet alakítottunk ki, igaz, ki is hagytuk őket. Mindeközben egy szerencsétlen szituáció után lényegében mi hoztuk össze a Videoton győztes gólját. Az a legfontosabb, hogy egy ilyen mérkőzés után fel tudjunk állni. Korábban az MTK és az Újpest elleni vereséget után is voltunk ilyen helyzetben. Már holnap elutazunk Békéscsabára, ahol szombaton a lehetőséghez képest szeretnénk egy jó meccset játszani. Nagyon fontos, hogy a tegnapi meccset minél gyorsabban elfelejtsék a játékosok.

A Ferencvárosnál minden évben a nemzetközi kupaindulás kiharcolása a cél, idén pedig – a 18 pontos előny birtokában – szinte mindenki biztosra veszi, hogy a Fradi ott lesz a Bajnokok Ligája selejtezősorozatban. Kérdés, mennyire figyeltek oda a téli igazolási szezonban a sikeres nemzetközi kupaszereplésre.
– Nagyon messze van még a nyár – mondta erre a Lokálnak Thomas Doll. – Még nincs a kezünkben semmi. Sem a Bajnokok Ligája, sem az Európa-liga indulási lehetősége. Ha ezzel foglalkoznánk, elkényelmesednének a játékosok, nekem pedig sokkal nehezebb lenne a munkám. Úgyhogy a nemzetközi kupaszereplésre való felkészüléssel még nem akarunk foglalkozni.

Foglalkoznak viszont Böde Dániellel. A támadó az Újpest elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg.

– Böde Dániel a szünetben nagyszerűen dolgozott, még a két ünnep között is itt volt. Nagyon szépen halad, de még néhány hétre szüksége van, hogy utolérje magát. Azt kívánom minden játékosnak, hogy amíg erre van lehetősége Böde távolléte miatt, hívja fel magára a figyelmet, és teljesítményével szerezzen magának játéklehetőséget.


Téli játékosmozgás a Ferencvárosnál
Érkezők: Florian Trinks (német, Greuther Fürth – Németország)
Kölcsönből visszatérők: Holman Dávid (Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: –
Távozók: Kurucz Péter (érdeklődnek iránta: Kisvárda), Haraszti Zsolt (Videoton FC), Holman Dávid (DVSC)
Kölcsönbe távozók: Csilus Ádám (Soroksár), Haris Attila (Soroksár), Kunsági Roland (Soroksár)



A magyar szurkolók megnyerték a futsal Eb-t! Szenny és mocsok: az ügyvédek szerint lényegében nincs is bundabotrány!