mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A magyar szurkolók megnyerték a futsal Eb-t!

Sosem felejtem el, amikor a 2009-es A csoportos jégkorong világbajnokságon lényegében az egész világ ámult a magyar szurkolókon. Valami ilyesmi történt most, a belgrádi futsal Eb-n is, ahol a magyar fanatikusok olyannal rukkoltak elő, amilyet a sportág nemzetközi képviselői – beleértve a vezetőket is – még álmukba sem láttak.

A már említett jégkorong világbajnokságon bemutatott szurkolás annyira megfogta a világhírű Scooter zenekar tagjait, hogy a vb-re írt dalban szinte egész végig a magyar csapat és a magyar szurkolótábor látható.

Azt nem tudom, a futsal Eb-ről készül-e hasonló videó, az viszont biztos, ha készül, akkor abban ismét a magyar drukkerek lesznek a főszereplők.

Mert ezek a derék legények – és lányok - , akiket oly sokszor szidnak és becsmérelnek jogtalanul (ne feledjük, a balhét csináló esztelen emberek nem azonosak a csapat mellett végletekig kitartó ultrákkal), most ismét megmutatták a világnak, hogyan kell szurkolni, hogyan kell bíztatni egy nemzet csapatát.

Pedig előre tudni lehetett: válogatottunk lényegében csak a csodával határos módon juthat tovább, hiszen a világelső spanyol és a nálunk előrébb tartó ukrán válogatott sem ígérkezett könnyű ellenfélnek.

De a futball (futsal) pályákon a csodákhoz a szurkolói támogatás is kell, és ezt a mi játékosaink megkapták. A csoda a pályán ugyan elmaradt, de a lelátón megtörtént. A szurkolók akkor is teli torokból bíztatták a játékosokat, amikor a csapat több gólos hátrányban volt.

És bizony az ellenfeleken át az UEFA képviselőin keresztül a VIP vendégekig mindenki szájtátva bámulta a magyar fanokat, sőt, az ukránok elleni mérkőzésen még a bemondó is megkérdezte, hol vannak az ukrán szurkolók.

És bár a magyar csapat nélkül folytatódott a futsal Eb, nem csak a pályáról, de a lelátóról is hiányoznak a mieink.

Az viszont biztos, hogy akik ott voltak, akik látták, átélték a szurkolást, a biztatást, a hangulatot, azok örökre emlékezetükbe vésték: így is lehet ezt csinálni.

Pontosabban így kell ezt csinálni.

Szép volt fiúk (lányok)!

(fotók:ultrashungary.com)


Emlékeztetőül az a bizonyos Scooter-videó, benne a magyar szurkolókkal no és a csapattal! 



Így vehetsz jegyet a hétvégi meccsekre! Thomas Doll: Nem a nemzetközi szereplésre, a bajnokságra figyelünk!