mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szenny és mocsok: az ügyvédek szerint lényegében nincs is bundabotrány!

Van abban valami morbid, hogy a Fővárosi Törvényszéken zajló fogadási család- tárgyalássorozat tegnapi tárgyalásán Zamecsnik Tamás Dányi Szilárd és Czeglédi Csaba is védencei, azaz a bundabotrány fő vádlottjainak felmentését kérte. Nem, mégsem morbid ez. Siralmas.

Siralmas, mert vannak olyan emberek, akiknek semmi sem drága.
Siralmas, mert vannak olyan emberek – már bocsánat a kifejezésért – oda szartak, ahonnan évekig enni kaptak, és amikor mindez kiderült, gyáván elbújnak a felelősségvállalás elől.

Siralmas, mert vannak olyan, jogi végzettséggel rendelkező emberek, akik ebben még segítséget is nyújtanak nekik.

Zamecsnik Tamás szerint a bundabotrány vádirata feltételezéseket, hiányos tényállásokat tartalmaz, ezért az abban foglaltak egy részének törvényességével kapcsolatban alapvető jogi kételyek vetődnek fel.

Zamecsnik Tamás szerint védencei majdnem három évig kényszerintézkedés hatálya alatt álltak, az őrizetbe vétel aránytalanul szigorú eszközökkel, megalázó módon történt, amelynek felvételét ráadásul a sajtó rendelkezésére bocsátották.

Zamecsnik Tamás szerint a telefonlehallgatások korábban lejátszott felvételei érdemi bizonyítékként nem vehetők figyelembe, hiszen a beszélgetők „virágnyelvet” használtak, márpedig a kódfejtés abban az esetben nem lehetséges, ha nem áll rendelkezésre maga a kód.

Zamecsnik Tamás szerint a külföldi tanúkihallgatások - a garanciális elemek hiánya miatt –  rögzítésükkor szabálytalanságok történtek.

Zamecsnik Tamás szerint K. Zoltán és L. Mátyás esetében nem állja meg a helyét a vádiratban szereplő üzletszerűség minősítés, emellett a büntethetőséget kizáró okok halmazára mutatott rá, mivel a vádirati tényállást több pontban sem támasztották alá minden kétséget kizáróan az elkészítői.

Zamecsnik Tamás az első- és a másodrendű vádlott felmentését indítványozta.


Ne felejtsük el K. Zsoltot sem, az ügy harmadrendű vádlottját.
Természetesen ügyvédje Dányi Szilárd szerint, K. Zsolt tiszta, mint a ma született bárány. Vagy majdnem annyira.

Dányi Szilárd szerint ugyanis a koronatanú által elmondottak számos esetben komoly ellentmondásban vannak a saját, illetve vádlott-társai korábbi vallomásaival, ezért nem koherensek. Dányi Szilárd szerint ez túlmutat a pontatlanság kategóriáján, ezért bűnösség megállapítására alkalmatlan.

Sőt, Dányi Szilárd szerint még ügyfele került hátrányos helyzetbe, hiszen az ügy évek óta zajlik, az "állítólagos elkövetés" óta több mint öt év telt el, a büntetlen előéletű K. Zsolt előzetes letartóztatásban is volt, a labdarúgásban megbélyegzett emberré vált, ezért ügyfeleit elveszítette, menedzseri tevékenységét nem folytathatta, és ebből jelentős anyagi hátránya is származott.
    
Dányi Szilárd természetesen azt kérte a törvényszéktől, hogy minden vádpont alól mentse fel K. Zsoltot, ha pedig mégis bűnösnek találnák, akkor enyhe büntetést, valamint a pénzbüntetés és a vagyonelkobzás mellőzését indítványozta.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com 


No és itt van A. Zoltán esete is.
Mint korábban írtam, A. Zoltán biztosan nem a fő bűnös ebben az ügyben, mégis őrá kérték a legnagyobb büntetést. Azt is gondolom azonban, hogy A. Zoltán mindenképp megbukott, mint edző. Ha benne volt ebben a szennyben, akkor azért, ha nem, akkor azért, mert évekig, több csapatnál nem vette észre, hogy játékosai bundáznak.

Czeglédy Csaba, A Zoltán védője szerint (minő véletlen, ő az egyik futballlal foglalkozó internetes sportoldal tulajdonosa) azonban  nem igaz, hogy A. Zoltán esetenként úgy állította össze a Siófok csapatát, hogy a bundázásban résztvevő játékosok pályára küldésével elősegítse a vereséget. Ez fiatal, ambiciózus edzőként a Zalaegerszeg elleni bajnokin és a Honvéd elleni Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján sem állhatott érdekében.

Czeglédi Csaba szerint a  vádiratban szereplő  kötelezettségszegést bizonyítás nem támasztja alá.

Czeglédi Csaba nyomásgyakorlásnak minősítette a nyomozóhatóság bizonyos módszereit, például az őrizetbe vétel körülményeit

A tárgyalássorozat február 16-án további védőbeszédekkel folytatódik

Ahogy most áll az ügy, nem lennék meglepődve, ha Zamecsnik Tamás Dányi Szilárd és Czeglédi Csaba is azzal állna elő, bizony az egész magyar futballvilág csak álmodta, hogy elcsalt, elbundázott, eladott mérkőzések lettek volna.

Nem lennék meglepődve, ha Zamecsnik Tamás, Dányi Szilárd és Czeglédi Csaba is azzal állna elő, bizony minden tökéletesen rendben van a magyar futballban.

És azon sem lennék meglepődve, ha Zamecsnik Tamás Dányi Szilárd  és Czeglédi Csaba ezek után tükörbe tudna nézni.

Pedig én nem tudnák,
Sőt, valószínűleg egy ilyen beszéd után jól szembe is köpném magam.



Thomas Doll: Nem a nemzetközi szereplésre, a bajnokságra figyelünk! Nézőből nem, izgalmas meccsből több lehet tavasszal