mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Németh Krisztián rálépett a dzsudzsáki útra

Németh Krisztián tökéletesen felépítette, újraépítette magát az Egyesült Államokban. Úgy nézett ki, egy ígéretesnek induló karrier megmarad ígéret szintjén, de az USA-ban azt a Némethet láthattuk, akin anno a Liverpool megszerzett magának. Erre derült égből villámcsapásként jött a hír: Németh Krisztián fél évvel az Eb előtt dollárkötegekre váltotta tehetségét, és pont azt csinálta, mint évekkel ezelőtt Dzsudzsák. Sok pénzért egy ismeretlen bajnokság ismeretlen csapatába, a katari al-Garafába igazolt.

Felesleges előhozni, az elmúlt években milyen vesszőfutáson ment át Németh. Volt, olyan, hogy szinte állandóan sérült volt, előfordult, hogy nem volt csapata. Ehhez képest az USA-ban nagyszerű környezetbe került, nagyszerűen játszott.

Sztár volt egy sztárokkal teletűzdelt bajnokságban, ahol 50-60 ezren mennek ki egy meccsre.

Már azt sem értettem, hogy az elmúlt időszakban olyan hírek jelentek meg, miszerint visszatér Európába, hiszen a MLS pont neki való bajnokság volt. A mostani, katari al-Garafába való szerződése maga az agyrém.  

Nem oly rég Lantos Gábor járt nála, és az FFT-ben megjelenő cikkből az jött le nekem, hogy jól érzi magát. Sőt, az is nyilvánvaló volt, hogy mivel az USA-ban lényegében nincs kieső csapat, nincs Némethen nyomás, hogy mi van akkor, ha két meccsen rosszabbul játszik, és ez sokat segített neki.

Ennek köszönhetően nem (nagyon) játszott rosszul.

Erre a menedzsment  sarokba vágta a játékos, sőt a válogatott érdekeit csak azért, hogy néhány (vagy sok ezer) dollárral többet vághasson zsebre.

Mert ugye azt senki nem hiszi, hogy Németh Krisztián egy szép napsütéses amerikai napon azt mondta a menedzsmentnek: én Katarba akarok igazolni. Szinte biztos vagyok, hogy ezt az eszement dolgot nem Németh találta ki.

Sajnos, azt kell írnom ezzel kapcsolatban, mint Dzsudzsák Anzsihoz való szerződésekor írtam.
Vagy a játékos, vagy a menedzsment nem tudja, mit jelent példaképnek, ismert magyar futballistának lenni. Ez a klubváltás (mint ahogy Dzsudzsáké is) azt sugallja ugyanis a magyar fiataloknak, hogy a dollárkötegek többet érnek, mint egy normális klubban való szereplés. És ez bizonyos értelemben, bizonyos embereknek így is van, csak őket már nem nagyon nevezhetjük a magyar ászainak.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com 


A magyar futball ászai – mint ahogy az összes futballkultúra nagy ászai – ugyanis az EB előtt nem igazolnak egy ismeretlen bajnokság ismeretlen klubjába. Oda levezetni mennek a játékosok.

A futballban létezik egy szakmai értékrend: aki profi sportoló, az a legjobbak közt akar a legjobban szerepelni. Aki meg csak az anyagi oldalát nézi, az sosem akart profi labdarúgó lenni, és nem érti az egészet.

Az viszont felháborít, ahogy a csakfoci.hu beszámol a klubváltásról: "Németh Krisztián valóban az ázsiai országba utazott, mindezek ellenére azonban egyelőre nem végleges a katari megállapodás. A játékost képviselő CMG menedzseriroda megkeresésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy valóban lehet szó váltásról: a játékos orvosi vizsgálatra és a személyes kondíciókról tárgyalni utazott Katarba, mivel erre a két klub megegyezését követően az Sporting Kansas Citytől engedélyt kapott, de a részletekről és az okokról későbbre ígértek tájékoztatást, mivel arról csak akkor van értelme beszélni, ha az átigazolás megvalósul."

Kérem szépen, ha valaki nem tudná, a csakfoci.hu tulajdonosi köré, és a Némethet menedzselő CMG menedzseriroda tulajdonosi köre egy és ugyanaz.  (Hogy beszélhetünk így független sportújságírásról)

Ők azok, akik rávették Némethet erre az eszement baromságra!

Azt gondolom, Németh Krisztián ugyanúgy elveszik a magyar futball számára, mint Dzsudzsák. Merthogy Dzsudzsák csak számunkra sztár, az elmúlt években leginkább fizetett cikkekben hiába hozták össze a fél világgal, a kutyának sem kellett, jelenleg egy kiesés ellen küzdő török csapatban játszik úgy, hogy nincs ott fél éve, de már hónapok óta tartoznak neki.

Félek, Németh Krisztián pont ezen a dzsudzsáki úton indult el.

 



Hihetetlen, de Fischer Paja ma ötven éves Vajon mennyire van jelen a magyar futballban a bunda?