mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szurkolni menne az ország!

Óriási az érdeklődés a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki mérkőzései iránt. Az UEFA tájékoztatása szerint csapatunk három csoportmérkőzésére eddig 111 970 jegyigénylés érkezett, a nemzetközi szövetség viszont csak 29 500 jegyet biztosít a magyar drukkerek számára. A szerencsések februárban kapnak tájékoztatást. Az MLSZ nem szervez utat a tornára, ám a válogatottat mindenhova elkísérő Carpathian Brigade szurkolói csoport közös utazással is készül a mérkőzésekre.

A Carpathian Brigade hét évvel ezelőtt alakult, kifejezetten a magyar válogatott kedvéért. A szurkolói csoport tagjai külföldre is elkísérik a csapatot, így természetes, hogy Franciaországban is szeretnének ott lenni. Sőt, mint azt megtudtuk, közös utazást is szerveznek a drukkerek.

– Szeretnénk, hogy minél többen szurkoljanak velünk, így már decemberben nyilvánosságra hoztuk a jegyhez igényelt ID-azonosítóinkat, hogy akik akarnak, a közelünkbe kérhessenek jegyet – mondta el a Lokálnak M. Tóth Marianna, a csoport egyik szervezője. – De nem csak a stadionon belül koordináljuk a szurkolókat. Közös szurkolói utazást szervezünk, indítunk majd buszokat egyetlen mérkőzésre és körutazásra is, valamint az Izland és a Portugália elleni két mérkőzésre közösen. Sőt, megbeszéléseket tartunk arról, hogy az utolsó csoportmeccsre, a portugálok elleni összecsapásra különvonatot indítanánk, reméljük, összejön.

A jegyek sorsolását február elején kezdi a nemzetközi szövetség, ezért nagyon fontos a jegyet igénylő szurkolók számára, hogy február elsejétől mindenkinek legyen a pénz a regisztrációhoz használt kártyáján, hiszen az UEFA onnan hívja le a költségeket, és ha nincs pénz a számlán, akkor automatikusan továbblép, és a szurkoló elveszíti jogosultságát.

Ezt követően is lesz még lehetőségük a magyar drukkereknek jegyet venni. Az UEFA várhatóan kora tavasszal nyitja meg azt a platformot, amelyen azok értékesíthetik jegyeiket, akik tavaly nyáron úgy vásárolták meg azokat, hogy még azt sem tudták, mely csapatok jutnak ki.



Gyász: Hiretelen elhunyt egy 32 éves, megyei futballista Egyértelmű válasz: szurkolókat a lelátóra!