mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Egyértelmű válasz: szurkolókat a lelátóra!

80-100 ezer szurkoló előtt, telt házas meccset játszani. Minden futballistának ez az álma. A magyaroknak is.

A mifocink.com az elmúlt hetekben reprezentatív felmérést készített, 100 magyar labdarúgó megkérdezésével. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik.

Azoknak, akik vállalták a részvételt 20 kérdésre kellett válaszolniuk. Mivel néhány, társadalmi témát is érintő kérdést is feltettünk nekik, ezért ígéretünkhöz híven egyetlen futballista nevét sem hozzuk nyilvánosságra.

A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem

Az elkövetkezendő napokban mindig egy-egy kérdéskör eredményét hozzuk nyilvánosságra. A tízedik kérdésünk a játékosokhoz az volt, mennyire dobja fel a játékosokat a szurkolás, akár akkor is, ha idegenben játszva ellene szurkolnak.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com 


A mifocink.com felmérésében egyetlen 100 százalékos válaszadás született.
Erre a kérdésre.

Mind a száz megkérdezett játékos az ’Abszolút” választ jelölte meg, azaz mindenki azon a véleményen van, a szurkolás hozzá tartozik a futballhoz.

- Az MLSZ-nek rá kellene jönnie: a futball nem színház. A szurkolás mindenhol a világon szurkolás, ehhez hozzá tartozik a füstbomba, a koreográfia. Nem a verekedésről, a balhéról beszélek. A szurkolásról. Az MLSZ-nek nem büntetni kellene ezért, sőt, inkább elismerni. Épp azért nem értem a Fradi vezetőit is. Korábban volt szerencsém játszani a Fradi ellen idegenben játszani. Szenzációs hangulat volt. Most pedig siralmas – mondta egy NB I-es futballista.

A megyében sokszor van ellenséges hangulat a korlát mellett, ám van olyan játékos, akit ez nem zavar.
- Sőt, feldob a hangulat. Ez futball, a szurkolóknak az a dolguk, hogy kedvenceiket bíztassák, sőt, az is, hogy az ellenfelet szidják. Nincs ebben semmi rendkívüli.

Holnap arra keressük a választ, mennyire van szükség a külföldi edzőkre.

 



Szurkolni menne az ország! Vajon a játékosok szerint kellenek a külföldi edzők?