mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Valami nagyon furcsa dolog történik a Vasasnál

Külső szemlélőként megmagyarázhatatlan dolgok történnek a Vasasnál. Olyan, mintha az eddig mindig, mindenhol átgondolt döntéseket hozó Jámbos-Vancsa párost valakik, valahonnan befolyásolnák.

Az senkit nem lepett meg, hogy a téli szünet elején edzőváltásra került sor Angyalföldön, hiszen a csapat ősszel finoman szólva sem sziporkázott, igaz, Simon Antal vezetésével legalább nem kieső helyen telelt. Az viszont már a meglepetés erejével hatott, hogy a néhány meccsig a Bundesligában vezetőedzőként tevékenykedő, de immár öt éve sehol nem dolgozó Michael Oenning lett a vezetőedző.

Ahogy Mészöly Kálmán nyilatkozta: teljesen fel van háborodva, és nem hiszi el, hogy hazánkban nem lehet találni egy Vasas érzelmű edzőt, aki ráncba szedné a csapatot.

Az edzőcsere után azonnal szárnyra kaptak azok a városi legendák, mely szerint a német nem véletlenül került a Fáy utcába: egyenes Bernd Storck szövetségi kapitány ajánlotta a vezetőknek. A városi legendát aztán immár megerősítették, hogy mást ne mondjuk, immár kimondták, hogy a görög Iliasz Ignatidisz is a kapitány ajánlásával került a Vasashoz.

Persze, azt gondolom, előbb várjunk néhány meccset, mielőtt bármit mondanánk Oenningról,  az viszont furcsa, hogy a 39 éves Kenesei Krisztián úgy rúgta ki, hogy nemhogy meccsen, de edzésen sem látta, sőt, nem is találkozott.

Nem azt mondom, hogy Kenesei a hátán cipelné tavasszal a kiesés elől menekülő Vasast, azt viszont állítom, hogy rutinjával, na és lövőtechnikájával tudna segíteni a csapatnak – főleg egy döntetlenre álló mérkőzés utolsó húsz percében.

Most pedig itt az újabb furcsa sztori: a Vasas kapusedzőt cserélt. Ebben még nem lenne semmi különös, ám az elzavart Bíró Szabolcs azt állítja: azért kellett mennie, mert a kapitány nincs megelégedve a munkájával.

„Megkerestem Vancsa Miklós ügyvezetőt, aki elismerte, kapusedzőcserére készül a vezérkar. Rákérdeztem, mi a baj velem, s meglepő választ kaptam. Azt mondta az ügyvezető, a szövetségi kapitány szerint nem végzem jól a munkámat. Furcsa érvelés, mert tudtommal Bernd Storck egyszer sem járt a Vasas edzésén” – nyilatkozta a sportnapilapnak Bíró.

Mondjuk azt nem nagyon értem, hogy ha Bíró Szabolcs rossz munkát végezett, kapusa, Nagy Gergely hogy a "francba" került be a válogatott keretbe az összetartásra?


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Persze, az is lehet, hogy az elküldött kapusedzőből csak a keserűség szól, ám érdekes módon helyére a Bernd Storck edzői csapatába tartozó Andrusch József - aki játékosként is megfordult a Fáy utcában - került.  A szakember ugyanis az MLSZ alkalmazásában áll, az U21-es válogatott mellett dolgozik.

Mint ahogy Oenning, úgy Anrdusch kinevezéséről is azt mondom, várjuk egy pár meccset, de azért van itt egy kérdés, amit nem értek.

Bevallom, engem az se nagyon érdekelne, ha Storck minden héten ott állna a Vasas pályán, és a korlátnak támaszkodva figyelné Bíró Szabolcs munkáját.

Merthogy ebben az esetben sem érteném, neki mi köze van a Vasashoz, és miért dönt arról, hogy ki legyen a vezetőedző vagy a kapusedző?
Az ügyben megszólalt Vancsa Miklós ügyvezető is. Bevallom, nagyon jóban vagyok vele, ám mostani mondatait nem tudom hova tenni. Sőt, olyan "terelő" érzésem van.
„Amit Bíró Szabolcs mondott, az csak nagyjából fedi a valóságot. Ugyan tudtunkkal Bernd Storck sem volt jó véleménnyel a kapusedző munkájáról, de nem a szövetségi kapitány véleménye miatt döntöttünk a váltás mellett. Azért tettünk így, mert a kapusaink is negatívan nyilatkoztak a közös munkáról, továbbá a teljesítményük eddig elmaradt a képességeik adta lehetőségeiktől, emellett pedig nem mehettünk el szó nélkül”.

Nos, ez nagyjából azt jelenti, hogy Bernd Storck mellett - akiről még mindig nem tudni, hogy egyetlen edzés megnézése nélkül miként mondtott véleményt, és egyáltalán, hogyan mondhat véleményt bármiről, ami a klubnál történik - a Vasas kapusai mondták meg, kivel akarnak - pontosabban nem akarnak együtt dolgozni.



Szurkolók nélkül nincs futball! Vagy mégis? Vajon a magyar futballisták mennyire fogadják el a homoszexualitást?