mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon a magyar futballisták mennyire fogadják el a homoszexualitást?

Németországban és Angliában is volt már olyan játékos, aki bevallotta másságát. Itthon még nem fordult elő ilyen, sőt, a mifocink.com felmérésében arra kereste a választ, futballistáink mennyire fogadják el a homoszexualitást.



A mifocink.com az elmúlt hetekben reprezentatív felmérést készített, 100 magyar labdarúgó megkérdezésével. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik.

Azoknak, akik vállalták a részvételt 20 kérdésre kellett válaszolniuk. Mivel néhány, társadalmi témát is érintő kérdést is feltettünk nekik, ezért ígéretünkhöz híven egyetlen futballista nevét sem hozzuk nyilvánosságra.

A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem

Az elkövetkezendő húsz napban mindig egy-egy kérdéskör eredményét hozzuk nyilvánosságra. A második kérdésünk a játékosokhoz az volt, mennyire fogadják el a homoszexualítást?


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Ez volt az a kérdés, ahol a válaszadók nagy többsége ugyanazt a lehetőséget jelölte meg. Száz játékosból ugyanis 83-an az „egyáltalán nem”, míg 11-en a „nem nagyon” választ adta a kérdésre. Csupán ketten választották a „nagyon” lehetőséget, míg négyen a „félig-meddig” választ jelölték meg.

Itthon ezt még mindig kényes kérdésként kezelik, így nem csoda, hogy bővebben csupán két játékos akarta kifejteni véleményét. Egy NB III-as játékos szerint ő nem nagyon tudná kezelni a helyzetet, ha meleg játékostársa lenne.

- Tudtommal nem voltam még ilyen helyzetben, és bár a civil életben nem ítélem el a másságot, egy futballcsapatban nehezen tudnám kezelni, hiszen tudat alatt is azon gondolkoznék, vajon társam méreget, nézeget-e mondjuk zuhanyzás közben - mondta a futballista.

Kedden arra a kérdésre kapunk választ, hogy a játékosok mennyire tartják fontosnak, hogy a média foglalkozzon velük, és hogy hajlandóak-e azért fizetni, hogy cikkek jelennek meg róluk.

 



Valami nagyon furcsa dolog történik a Vasasnál Vajon van olyan futballista, aki fizet azért, hogy bekerüljön az újságba?