mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szurkolók nélkül nincs futball! Vagy mégis?

A megyei bajnokságokban szereplő játékosok nagy többsége szoros kapcsolatot ápol a drukkerekkel, ezzel szemben van olyan NB I-es futballista, aki szándékosan kerüli a szurkolókat. A mifocink.com reprezentatív felmérése!

(A kép illusztráció)

A mifocink.com az elmúlt hetekben reprezentatív felmérést készített, 100 magyar labdarúgó megkérdezésével. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik.

Azoknak, akik vállalták a részvételt 20 kérdésre kellett válaszolniuk. Mivel néhány, társadalmi  témát is érintő kérdést is feltettünk nekik, ezért ígéretünkhöz híven egyetlen futballista nevét sem hozzuk nyilvánosságra.

A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem

Az elkövetkezendő húsz napban mindig egy-egy kérdéskör eredményét hozzuk nyilvánosságra. Az első kérdésünk a játékosokhoz az volt, mennyire élnek elszigetelten a játékosoktól.

Negyvenhárom játékos a „félig-meddig” választ jelölte meg, heten a „nagyon”, hárman az „abszolút” lehetőséget választották.

Tizenhét megkérdezett az „egyáltalán nem”, míg harminc megkérdezett az „egyáltalán nem” választ jelölte meg.

Érdekes, hogy azok között, akik a „félig-meddig”, "nagyon" és a „abszolút” választ adták, inkább az NB I-ben és NB II-ben játszó futballisták találhatóak, míg a szurkolókkal szoros kapcsolatot ápolók többsége a megyei bajnokságokban szerepel.

- Mi nem is tudnánk távol lenni a szurkolóktól, hiszen szorosan a pálya mellett állnak, lefújás után köztük megyünk be az öltőzőbe. Általában meccsek után még sokáig ottmaradnak a klubházban, sőt, egyikük-másikuk még egy jó vacsorára is meghívja a csapatot – mondta a mifocink.com-nak egy Fejér megyei bajnokságban játszó futballista.

Ezzel szemben az egyik NB I-es játékos azt válaszolta, ő szinte egyáltalán nincs kapcsolatban a drukkerekkel, sőt, kifejezetten így alakítja az életét.

Hétfőn arra a kérdésre kapunk választ, hogy a játékosok mennyire fogadják el a homoszexualítást.


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com

 

 



Ez igen! Ez profizmus Valami nagyon furcsa dolog történik a Vasasnál