mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Öt éve nem dolgozott sehol a Vasas új edzője

Beindult a magyarországi edzőkeringő. Szinte minden napra jut egy kinevezés. Ma például a Vasasnál jelentették be, hogy Simon Antal helyett ezen túl a német Michael Oenning irányít majd. Az a tréner, aki öt éve nem dolgozott sehol. Persze, ez semmit sem jelent.

Szintelen, szagtalan.
Elképzelés nélküli.
Leginkább ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni a Vasas játékát Simon Antal vezetése alatt.

És mégis, amíg Szanyó alatt támadott a csapat, Simon alatt pontokat szerzett. Merthogy Szanyó ugyan felválta a támadó játékot, pontokat ezzel nem szerzett, sőt, gólokat sem nagyon, és bár Simonnal még rosszabb volt az első időszak, a bajnokság zárására csak elkerült a kieső helyről a Vasas.

Igaz, ugyanannyi pontja van, mint a Puskás Akadémiának, így ez a 10. helyezés lehet átmeneti is.

Senkit nem lep meg tehát, hogy a Fáy utcában edzőváltásra került sor, sőt, az új tréner német nemzetisége sem meglepő, hiszen korábban erről is lehetett hallani. Az már más kérdés, hogy az angyalföldi szurkolók Dirk Berger óta nem nagyon szeretik a németeket, hiszen nevezett ember legemlékezetesebb tette az volt, hogy áttette a kispadokat egyik oldalról a másikra, mert a szemébe sütött a nap.

Nos, Berger azóta nemcsak a Vasastól, de az edzői pályától is távozott, ami nem csoda, hiszen azelőtt sem volt edző, most pedig érkezik Oenning, aki bár játékosként lényegében semmit nem mutatott, edzőként azért már elért valamit.

Bundesliga kispadot ugyanis azért nem kaphat bárki, márpedig ő 2011 tavaszától az első osztályú Hamburg edzője volt - igaz, csak 15 mérkőzés erejéig.


 Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Edzői pályafutását a württembergi tartományi szövetségnél kezdte meg, majd dolgozott a német korosztályos válogatottaknál. Volt a Borussia Mönchengladbach, a Wolfsburg és a Nürberg másodedzője, a Bochum utánpótlásának vezetője. Sőt, a Nürnbergnél volt vezetőedző, csapatával feljutó helyen végzett a Bundesliga II-ben, majd jött a már említett hamburgi kaland, ahol előbb Armin Veh segítője, majd utódja lett. A 2011–2012-es idényben a rossz szezonkezdet miatt hamar menesztették.

Azóta nem dolgozott sehol.
Pontosabban legutóbb a német egyetemi válogatott trénereként vállalt munkát.

Az nb1.hu információi szerint egyáltalán nem a véletlen műve, hogy a Vasas vezetőségének Oenningen „akadt meg a szeme”, állítólag egyenes Bernd Storck szövetségi kapitány ajánlotta őt Jámbor Jánosnak.

 

 

 



2016: A magyar futball éve Fel! Készülünk!