mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

2016: A magyar futball éve

Nagy napra ébredtünk ma. (Ki ekkor, ki akkor). Egy olyan év első napjára, amilyen már rég volt. 2016 ugyanis a magyar futball éve lehet. 2016 a magyar futball éve lesz, hiszen csapataink három különböző világversenyen is ott lesznek.

Tudják, mi az a footgolf?
És azt tudják, hogy ebben a sportágban magyar a világbajnok?
És azt tudják, hogy január 5 és 10-e között Argentínában rendezik az idei világbajnokságot, melyre 16 magyar játékos utazik/utazott el?

A footgolf egy olyan, technikai képzettséget igénylő játék, melyet golfpályán, lényegében golfszabályok szerint, de futball-labdával játsszák. A szabályok elsőnek egyszerűnek tűnnek: a labdát a lehető legkevesebb rúgásból kell bejutatni a lyukakba.

A magyar footgolf válogatott pedig ma indult el a sportág második világbajnokságára. Pontosabban a csapat több turnusban indult Dél-Amerikába. Az országos bajnok, Bogár Krisztián már kint köszöntötte az új évet, míg a szenior bajnok Balázsi Csaba, valamint a nemzetközi porondon is remoeklő Tajtyi Róbert, Podusil György, Papp Péter, Czirbus Tamás, a világbajnoki címvédő Lengyel Béla, a magyar szövetség alapító elnöke, Gelencsér Gábor, csapatvezetője, Hankó Péter, valamint Németh Gábor, Varga Gábor, Nagy Balázs, Kálló István, Sain Antal és Molnár Arnold ma indul. Utolsóként Biró László csatlakozik a csapathoz január 4-én. A világbajnokságról a nemzetközi szövetség honlapján és a vb facebook oldalán lehet tájékozódni, a magyar csapatot bemutató sorozatot a honi szövetség oldalán találja, de a mifocink.com helyszíni tudósításokkal is jelentkezik majd.

Külön öröm, hogy a mifocink.com információi szerint az MLSZ is a csapat mellé állt, azaz a fiúk megjelenésükben is hazánkat képviselik majd. (A mifocink.com helyszíni riportokkal jelentkezik majd)

Februárban aztán futsalosainknak szoríthatunk majd. Teremfocistáink ugyanis egy szenzációs és izgalmas meccsen, az utolsó másodpercben szerzett góllal legyőzték Európa-bajnoki pótselejtezőn Romániát, így ott lesznek a belgrádi kontinenstornán. Könnyű menetre persze senki nem számítson, hiszen a mieink nemhogy Európa, de a világ legjobbjai közé tartozó Spanyolországgal és Ukrajnával vannak egy csoportban, ahonnan egy győzelemmel lehetne továbbjutni.

A tervek szerint a mifocink.com a felkészülésről és az Európa-bajnokságról is helyszíni tudósításokkal jelentkezik majd.

Nyáron pedig jön a labdarúgó Európa-bajnokság.
Az a kontinensviadal, melyre a magyar válogatott 44 év után jutott el.

Sokakban még ma is élénken él a Norvégia elleni pótselejtező két nagyszerű meccse, a magyar csapat nagyszerű és tudatos játéka, de nem szabad elfelejteni a selejtezősorozat néhány meccsén bemutatott szenvedést sem.

Bár azt gondolom, Benrd Storck nem felejti el, és az Eb-is hátralévő időt arra használja fel, hogy a lehető legjobb csapattal menjen majd ki Franciaországba.

Ami az esélyeket illeti, bár én próbálom – hol sikerül, hol nem - reálisan értékelni a magyar futball helyzetét, valahogy úgy érzem, továbbjutunk a csoportból. Azt érzem, hogy Portugália, Izland, Ausztria ellen négy pontot szerzünk.

Tudom, sokan most kinevetnek, de ne feledjük, Izland ugyan kétszer legyőzte Hollandiát, ezt lényegében egyetlen embernek, Gregory van der Wiel köszönheti. A holland védő ugyanis az első, izlandi meccsen már a 10 percben büntetőt érően szabálytalankodott, majd a 42. percben ő passzolta oda a labdát Sigurdsson elé. Izland ezzel nyert 2-0-ra, majd Hollandiában is győzött 1-0-ra.

Egy büntetőnek köszönhetően.
Ki nem találnák, hogy ki szabálytalankodott…
Gregory van der Wiel.

Emellett Izland 2-2-öt játszott hazai pályán Lettországgal, és 0-0-át Kazahsztánnal.

Szóval szerintem nem kell rettegnünk tőlük, mint ahogy azért az Eb-selejtezőben meggyőző játékkal kirukkoló Ausztriától sem.


 Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Itt van még Portugália, mely válogatottban ott van Cristiano Ronaldo, aki világsztár, ám például Csank János szerint ha neki nem megy a játék, akkor az egész csapat szenved. Ráadásul a portugálok a világversenyeken nem szoktak nagyot virítani, no és ne feledjük: velük játsszuk az utolsó csoportmeccset, és lehet, hogy akkor nekik már minden mindegy lesz.

Szóval olyan év elé nézünk, amilyen rég volt a magyar futballban.
A teljes sikerhez már csak az kell, hogy valamelyik klubcsapatunk bejutna valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe.   



A kisvárdai foci a nyertese a stadionrekonstrukciós pénzek átcsoportosításának Öt éve nem dolgozott sehol a Vasas új edzője