mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Curtis: Remélem, a válogatott tagjai kiveszik a gatyájukból a kezüket

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a magyar futball elmúlt harminc évének legfontosabb meccseire készül a válogatott. A Lokál a csapat eddigi szerepléséről és a novemberi, norvégok elleni pótselejtezőről olyan ismert embereket kérdezett, akikről köztudott, hogy szeretik a focit.

Tórshavn, 2014. október 14. Gera Zoltán (k), valamint a feröeri Brandur Olsen (b) és Fródi Benjaminsen (j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők F csoportjában vívott Feröer-szigetek - Magyarország találkozón a tórshavni Nemzeti Stadionban 2014. október 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Tórshavn, 2014. október 14. Gera Zoltán (k), valamint a feröeri Brandur Olsen (b) és Fródi Benjaminsen (j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők F csoportjában vívott Feröer-szigetek - Magyarország találkozón a tórshavni Nemzeti Stadionban 2014. október 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Norvégia ellen utoljára Gera Zoltán szerzett gólt – kilenc éve, büntetőből (Fotó: mti/Illyés Tibor)

- A csoportban elért harmadik helyünk többé-kevésbé reális – mondta a Lokálnak Harsányi Levente. – Ami a pótselejtezőt illeti, finoman szólva sem vagyunk egy erős pótselejtezős nemzet. A jugoszlávok elleni meccseken kapott 12 gól óta rettegünk egy újabb ilyen mérkőzéstől. Ráadásul látva a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában szereplő norvég játékosok teljesítményét, azt kell, hogy mondjam, az erőfölény náluk van. Jó lenne azt mondani, hogy minden rossz sorozat megszakad egyszer, de bármennyire is szeretném, hogy két döntetlen után az idegenbeli góllal mi jussunk ki az Eb-re, félek, ez nem így lesz.

Aradszky László népszerű táncdalénekes közismerten rajong a futballért, így természetesen neki is megvan a véleménye a csapat eddigi szerepléséről. – Már azt is sikerként élem meg, hogy eljutottunk a pótselejtezőig – mondta lapunknak Aradszky. – Magyarként természetesen azt mondom, továbbjutunk, ám nekem volt szerencsém a mainál jobb magyar csapatot is futballozni látni. Az a véleményem, hogy nem ez a mostani garnitúra fogja előrébb vinni a magyar futballt, és az edzői stábban történt változások után az is biztos, hogy ahogy lassan mi sem ismerjük a válogatott játékosokat, úgy az edzők sem.

Széki Attila az Újpestben az NB I-ben is pályára lépett. Igaz, ma már nem futballistaként, hanem Curtis néven rapsztárként éli mindennapjait, de a magyar válogatott teljesítményét figyelemmel követte. – Olyannyira, hogy több barátom is van a csapatban – mondta a zenész. – A selejtezőcsoportban elért harmadik helyünket jól jellemzi, hogy azoktól a görögöktől is ki tudtunk kapni, akik az egész sorozatban szenvedtek, és kis túlzással még egy gyrost is vittek az ellenfeleknek. A pótselejtezőre azért nem tippelnék, mert én ilyenkor mindig a szívemre hallgatok, ezért is buktam már rengeteg pénzt akkor, amikor meccsekre fogadtam. Maradjunk annyiban, hogy bár nem mi vagyunk az esélyesek, remélem, hogy a fiúk végre kiveszik a gatyájukból a kezüket és megemberelik magukat. Ha ez megtörténik, kijuthatunk az Eb-re, és akkor ígérem, én is minden meccsen élőben, a lelátón drukkolok majd a csapatnak.



U17: Továbbjutás helyett totális leégés Ők mind hülyék? Hét hónap alatt 14 embert rúgott ki Storck!