mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ez csodás volt, lányok!

Markó Edina női szövetségi kapitány gyors és pontos játékot ígért a törökök elleni Eb-selejtezőre, a magyar válogatott pedig pont ilyen játékot mutatott be, és bár rengeteg helyzetet kihagyott, ez végül nem bosszulta meg magát, és megérdemelten nyerte meg a meccset.


Már a megérkezéskor meglepődtem – és ezt pozitív értelemben mondom.

A népligeti aluljáró és az „új Albert-stadion” előtti rész semmiben sem tért el a férfi válogatott meccsek előtti állapotoktól. Szotyi-tökmag árusok mellett az ajándéktárgyakat, zászlókat, sálakat áruló standok is egymás mellett sorakoztak.

Meglepetéssel, de örömmel konstatáltam, hogy ráadásul a délután 4 órai időpont ellenére a nézők sem maradtak távol, sőt, a pénztáraknál és a beléptető kapuknál kígyóztak a sorok.

Persze, teltházról korántsem beszélhetünk, de az biztos, hogy a nézőszámot tekintve a férfi  NB I-ben szereplő 12 csapat közül nyolc klubnál a vezetők összecsapnák örömükben a tenyerüket, ha annyian mennének ki egy-egy bajnokira, ahányan erre a meccsre kijöttek.

Ráadásul a mérkőzésre sem lehet egy rossz szavunk sem, hiszen a magyar csapat felállásában és a játékában is egyértelműen jelezte: nyerni akar.  A 15. percre aztán már akár 3 góllal is vezethettek volna a lányok, ám az utolsó pillanatban mindig becsúszott egy hiba: vagy rossz volt a beadás, vagy rossz volt a befejezés.

A 32. percben a sok kihagyott helyzet aztán majdnem megbosszulta magát, hiszen egy labdavesztés után Pekel lényegében félpályáról vezethette a labdát a magyar kapusra – aztán a kaput sem találta el.

A 36 percben ráadásul Vágó Fanni kihagyta a kihagyhatatlant: egy jobboldali beadás után három lépésről belsőzte kapu fölé a labdát. A magyar csapat összeszedettebben, a mezőnyben pontosabban és gyorsabb futballozott, mint a törökök – mégis döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidőben aztán 18 másodperc alatt sikerült az, ami az első 45 percben nem – gólt szerzett a magyar csapat: egy kiugratás és egy jó „bepassz” után Szuh Erika lőtt a török kapuba.

A kapott gólt után még legalább két komoly gólszerzési lehetőségük volt, az 54. percben például  Jakabfi másolta le Vágó első félidei teljesítményét, és belsőzte fölé a ziccert. Az 57. percben aztán óriási mázlink volt, hiszen kontratámadás után a bal oldalról érkező beadást Turk két lépésről püfölte bele a gólvonalon álló Szőcsbe.

A folytatásban aztán ismét Jakabfi, majd Csiszár is gólt szerezhetett volna, de valahogy nem sikerült a kapuba találni.

Annyit viszont nagyon fontos hozzátenni, hogy az egész férfi futballunk örömtáncot járna, ha olyan stabilan védekezni  és pontosan helyezkedni tudó belső védőnk lenne, mint a törökök csapatkapitánya, Erol, aki több fontos közbelépésével számtalan helyzetet akadályozott meg. Szerencsére ezen a napon ő is kevés volt, lányaink így legyőzték a török válogatottat.

Fotó: mlsz.hu



MLSZ: Ma a kommunikációs szakembert váltották le Magyar válogatott: haverok, buli, fanta!