mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Faramuci helyzet: A Vasasnál a hivatalosan pályaedző Szanyót küldték el, helyére a hivatalosan vezetőedző Simont nevezték ki

Nem titok, hogy bár nem vagyok Vasas drukker, kiemelt figyelemmel kisérem az angyalföldi csapat szereplését. Épp ezért írom most, hogy a szabályok kijátszása miatt faramuci helyzetbe került a csapat, hiszen a magyar futball paródiába illő helyzetét szimbolizálva a rossz eredmények miatt elküldték a hivatalosan pályaedzőként dolgozó Szanyó Károlyt, és helyére kinevezték az eddigi vezetőedzőt, Simon Antalt.

Ha valaki nem érti a helyzetet, nem véletlen.
A Vasasnál ugyanis joggal bíztak abban a Szanyóban,aki az NB I-be vezette a csapatot. Igen ám, de Szanyónak nincs megfelelő végzettsége, és mivel az MLSZ nem engedett a „huszonegyből”, vezetőedzőnek nevezték ki Simon Antalt.

Persze, mindenki tudta, hogy Simon kinevezése kamu, ám igencsak érdekes volt, hogy a mérkőzések után hivatalosan az a Simon adott nyilatkozatot, akinek lényegében nem sok köze volt a csapathoz. Később persze Szanyó is nyilatkozott, és mindenki őt tekintette a „főnöknek”.

Faramuci helyzet volt, és amikor a Vasas rosszul kezdte a bajnokságot, fel is tettem a költői kérdést: vajon ki viseli majd ezért a felelősséget.

Nos, most jött el az idő, hogy valakinek „tartania kellett a hátát”, hiszen a Vasas kieső helyen áll.  És igazából talán természetes az, hogy Szanyó Károlyt teszik felelőssé a történtekért.

Csakhogy a szabályok, és a szabályok kijátszása miatt az a faramuci helyzet állt elő, hogy a hivatalosan pályaedzőként dolgozó Szanyót küldték el, és helyére a hivatalosan vezetőedzőnek titulált Simont nevezték ki.

Persze, gondolom, nem pályaedzőnek, de…

De ez az egész sztori jól tükrözi (és azt gondolom, a Vasas joggal gondolhatta úgy, hogy egy pályakezdő, de a csapattal sikert elérő edzőnek adja meg a további lehetőséget) a magyar futballban uralkodó állapotokat.



Storck: Az esélyekről nem tippelnék! Azért mindig meg tud lepni az MLSZ - Andreas Möller segít az Eb-re jutni!