mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Storck: Az esélyekről nem tippelnék!

Hogy mit tudtunk Bernd Storctól egy nappal azután, hogy kiderült, Norvégia ellen kell pótselejtezőt játszania a magyar csapatnak az EB-ért. Semmit. Pontosabban semmi olyat, amit magunktól nem tudnánk. Persze, gyorsan hozzá kell tenni, mi sem tudnánk semmi extrát mondani, csak azt: mindent megteszünk a győzelemért. Storck is ezt mondta!

- Rövid az idő a felkészülésre, de erre eddig is megoldást kellett találnunk. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a válogatotthoz érkező játékosok mindig különböző edzettségi állapotban érkeznek az összetartásra, hiszen más meccsterhelést kapnak klubjaikban. A szakmai stábra tehát komoly feladat vár: a hétfőn érkező keretet csütörtökre csapattá kell gyúrni – mondta Telkiben Storck

A szakember hozzátette, tisztában van a norvég csapat erősségével, azt is tudja, hogy a keretükben három olyan játékos van, akik a BL-ben, míg kilenc olyan, akik az EL-ben lépnek pályára minden héten. Sőt, azt is tudja a kapitány, hogy ellenfelünk lényegében az utolsó forduló utolsó 15 percében bukta el a csoportelsőséget, hiszen ha megtartja az olaszok elleni vezetést az északi csapat, akkor most más ellen készülnénk a pótselejtezőre.

Nos, nagyjából ezt Storck nélkül is tudtuk, arra viszont mi már nem figyeltünk, hogy ellenfelünk „általában négy-négy-egy-egyes vagy négy-négy-kettes felállásban lép pályára.”

És hogy mennyi esélyt ad a csapatnak maga a kapitány?
- Az esélyekről nem tippelnék konkrétan, inkább azt mondom, hogy ötven-ötven százalék sansza van mindkét válogatottnak a továbbjutásra. Jó ellenféllel szemben jó meccsre számítok.

 



A jegyek fele már elfogyott Faramuci helyzet: A Vasasnál a hivatalosan pályaedző Szanyót küldték el, helyére a hivatalosan vezetőedző Simont nevezték ki