mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Rablás - törvényesen!

Mervó Bence a Sionba szerződött. A hír jó, ha a játékost fejlődését nézzük, de rávilágít arra, még mindig milyen állapotok, milyen rablás folyik a magyar futballban.


Mervót az U20-as vb-n ismerte meg az ország (fotó:mlsz.hu)

Mervó Bence 11 évesen került a Győrhöz. Ott járta végig a szamárlétrát, ott lett NB I-es játékos - igaz, ismertséget az U20-as világbajnokságon szerzett magának. A Győr viszont csődbe ment a játékos így szabadon igazolhatóvá vált, gyorsan le is csapott rá az MTK. A budapesti csapat jól járt a támadóval - na nem azért, mert olyan nagyon lendített volna a csapat játékán, hiszen egyetlen percet sem játszott a csapatban.

A klub ugyanis azon melegében továbbadta a játékost a Sionnak, és mint az Domonyai László az nso-nak elmondta, pénzt kapott érte. 

A Győr viszont egyetlen fillérrel sem gazdagodott, pedig évekig nevelte, képzete a játékost.

Sok sikert kívánunk Bencének, de reméljük, a lelkiismeretével el tud majd számolni – nyilatkozta a kisalfold.hu-nak Drucskó Zoltán, az ETO Futsal Club ügyvezető elnöke. – A vébé után a negyvenfokos melegben Preszeller Tamás szakmai igazgató heteken keresztül külön foglalkozásokat tartott neki, aztán amikor szerződtetni szerettük volna, a menedzserei egy középkategóriás autó árának megfelelő összeget kínáltak nekünk arra az esetre, ha összejön a külföldi szerződtetése. Ebbe nem mentünk bele. A költségtérítést a Győri ETO csődje miatt az MLSZ kapja. Lehet, hogy az MTK jól járt, de gyanítom, legjobban a menedzserek zsebe dagad.”

Nos, igen.
Óriási kérdés, miért volt szükség az MTK közbeiktatására, ezzel a lépéssel ki járt jól, pontosabban ki járt a legjobban?

Pontosabban csak kérdés lenne, ha nem tudnám, hogy Mervó menedzsere ezer szállal kötehtő az MTK-hoz. Hogy pontosabban fogalmazzak, az MTK volt tulajdonosához, Várszegi Gáborhoz és azt azért ugye senki nem gondolja, hogy Várszeginek már semmi köze az MTK-hoz.  Azt is el kell mondani, az MTK nem okolható azért, mert megragadott egy üzleti lehetőséget.

Egyébként évekkel ezelőtt pont ugyanez a folyamat játszódott le Magyarországon.  Hajnal Tamással és Szollár Krisztiánnal a XX. század egyik legnagyobb futballbizniszét kötötte a Vác. Az FTC két ifjúsági korú játékossal egyenlítette ki tartozását Vámosi Csabáért, a váciak pedig többszörös áron adtak túl rajtuk, anélkül, hogy a két játékos egyszer is magára húzta volna a Vác mezét. A Schalke vitte el Hajnal Tamást és Szollár Krisztiánt, egyikük sem tudott  azonban gyökeret ereszteni a felnőtteknél. Egy-egy meccs azért jutott nekik. Hajnal Tamás azóta felépítette magát, több helyen szerepelt, most pedig újra a Ferencvárosban játszik, ám Szollár Krisztiánról azt sem tudjuk, mit csinál.

Reméljük, Mervó - aki egyébként fél évig csak edz, és csak januárban léphet pályára új klubjában - nem jut ugyanerre a sorsra.

És reméljük, az ügy negatív főszereplői valóban el tudnak számolni lelkiismeretükkel.
Bár nagy valószínűséggel pont ez érdekli őket a legkevésbé 



Böde válasza Storcknak: Nincs eredményesebb csatár nála egész Európában A magyar futball szégyenei, azaz hogy lehet a BLSZ II-ben 400 ezret keresni