mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Böde válasza Storcknak: Nincs eredményesebb csatár nála egész Európában

Bernd Storck nem hívta be a románok és az északírek ellen, pedig már akkor is vezetette a magyar, sőt, az európai góllövő listát is. Böde egy mondattal elintézte a dolgot, majd a kéthetes szünet után ott folytatta, ahol abbahagyta: két gólt szerzett az Újpest-Fradin.



Így egyenlített Böde (fotó: Veres Viktor/nso)

Storck szerint azért nem volt a keretben Böde, mert úgy gondolta, hogy a Szalai, Nikolics, Priskin, Németh négyes mindegyike jobb formában van, mint ő. Nos, Niko, Priskin és Németh szerzi a gólokat klubcsapatában, Szalai legfeljebb edzésen lő gólt, ott is csak akkor, ha az egymás közti játékban beteszik.

Láthattunk a két válogatott meccsen, hogy támadójátékunk lényegében nincs is – persze, ez nem csak a támadók hibája. Sőt, főleg nem a támadók hibája. Az is igaz azonban, hogy talán nincs még egy szövetségi kapitány, aki kihagyná országa góllövőlista vezetőjét, és meghívna, sőt, mindkét meccsen a kezdőbe állítana egy olyan csatárt, akiről klubjában kijelentették, hogy nem kell.

„Szarul esett, hogy kihagytak” – intézte el egy mondattal Böde Storck döntését, és válogatott meccs eredményén nézve elmondhatjuk, nekünk is szarul esett, hogy a válogatott két meccsen talán ha háromszor lőtt kapura.

Böde viszont pont ott folytatta, ahol abbahagyta: tegnap két szépségdíjas gólt szerzett az Újpest ellen, a Fradi így hátrányból fordított a derbin, és nyolc forduló elteltével 9 ponttal vezeti a bajnokságot. A zöld-fehérek támadóját az egyenlítésén az sem zavarta, hogy két újpesti támadó volt a nyakán, így is gólt tudott szerezni, a győztes gól pedig talán Európa minden bajnokságában bekerülne az öt legszebb gól közé. Nem mellesleg - igaz, ehhez az is kell, hogy Európa nagy részében később kezdődjenek a bajnokságok - nincs eredményesebb csatár Bödénél. Sőt, attől függetlenül, hogy szerzett góljainak szorzója egyes, jelenleg Böde vezeti az Aranycipőért zajló versenyt is (Persze, azzal tisztában vagyunk, hogy azt aliga nyeri majd meg)

Az a nagy kérdés, Storck látta-e a meccset, vagy legalább az összefoglalót.



Lezárások, terelések a derbi miatt! Rablás - törvényesen!