mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Valakinek vissza kellene térítenie Petőt a helyes útra!

Bevallom, szurkolok Pető Tamásnak. A lényegében edzői tapasztalat nélkül a magyar bajnok vezetőedzői posztjára pottyanó szakembernek nincs könnyű dolga, hiszen egy morálisan szétesett csapatot kellene kivezetnie a kátyúból. Ám Pető két, hétvégi nyilatkozatával azt bizonyítja, hogy kicsit „eltévedt”. Most kellene valaki, aki visszavezeti őt a helyes útra.



 

Pető Tamás talán élete lehetőségét kapta, hiszen szakmai tapasztalat nélkül kevesen szoktak NB I-es kispadot kapni, főleg nem a regnáló magyar bajnok kispadját.

Pető Tamás élete legnehezebb feladatát kapta, hiszen szakmailag és morálisan is széteső csapatot kellene ráncba szednie, és ez nála tapasztaltabb edzőnek sem lenne könnyű.

Ráadásul Pető beugrása nem volt túl sikeres: vereség Lengyelországban, Európa-liga mérkőzésen, és vereség az NB I-ben, az MTK vendégeként. Ráadásul a két meccset 0-4-es gólaránnyal abszolválta a csapat.

Lenne tehát dolga Petőnek, de úgy néz ki, a szakember kicsit „eltévedt.” Legalábbis erre enged következtetni két, hétvégi nyilatkozata.

„Nyolc hét elmaradt munkáját három nap alatt nem lehet pótolni" – mondta Pető az MTK elleni meccs után, sőt, meg is erősítette, hogy a kritikát elődjének, Bernard Casoninak szánta.

Ezzel csupán egy óriási probléma van.


Rossz útra tévedt a tréner, nem a múlttal kellene takarózni -főleg, hogy annak ő is részese volt (fotó:vidi.hu)

Pető nem tanulta meg, hogy hátrafelé köpködni nem túl elegáns, ám ebben az esetben még az a veszély is fennáll, hogy az a bizonyos „köpés” a saját fejére esik. Pető Tamás ugyanis nagyon gyorsan elfelejtette, hogy mit dolgozott az elmúlt hónapokban, így segítek neki!

Ő volt Casoni pályaedzője.

És persze tudom, hogy nem Pető volt a főnök, de egy team tagjaként csak tehetett volna valamit azért, hogy ne lazsálással teljen az a bizonyos nyolc hét. Ha mást nem, felemelhette volna a szavát.

A másik nyilatkozat szerint Kassai Viktor elvette a válogatott mérkőzés előtt a játéklehetőséget Juhász Roland elől.

Nos, egyrészről nem tudom, miért esne más megítélés alá egy válogatott játékos viselkedése, mint bármely más futballistáé, másrészről, aki elvette Juhász Rolandtól a játéklehetőséget, az maga Juhász Roland.

Meg kellene már tanulni végre, hogy a játékosnak nem az a dolga, hogy a játékvezetőnek magyarázzon, és ha egy válogatott játékos a 93 percben nem tudja türtőztetni magát, akkor az nem a játékvezető hibája.

Nem tudom, Juhász mit mondott Kassainak, de nem is ez a lényeg. Ilyenkor ugyanis mindig Beckenbauer szavai jutnak eszembe, aki egy interjúban azt mondta, hogy ha ő játékvezető lenne, és elindulna felé egy játékos, aki reklamálna is, meg sem hallgatná, mit mond, azonnal kiállítaná.

 



Valahogy csak nem akarnak menni a nézők a meccsekre Baj van: Vagy Juhász hazudott a bajnokság előtt, vagy Pető most!