mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Történelmi sikerre várva

Történelmi sikerre lenne szüksége a Debrecennek ahhoz, hogy előnyt szerezzen a Rosenborg ellen az Európa Liga-selejtező 3. fordulójának csütörtöki első felvonásán, magyar csapat ugyanis korábban még egyszer sem tudta legyőzni a norvég bajnokot.

Először 1986-ban az Intertotó Kupában a Videoton játszott az északi rivális ellen, a csoportkör mindkét összecsapása döntetlennel zárult. A legközelebb az 1997-es Bajnokok Ligája-selejtezőben az MTK állt a győzelemhez, a kék-fehérek 3-2-re vezettek a Hungária körúton, amikor a 68. percben kialudtak a fények, és nem tudták folytatni az összecsapást. Másnap, a megismételt mérkőzésen 1-0-s, majd a norvégiai visszavágón 3-1-es Rosenborg-siker született. 2000-ben a Dunaferr került össze a Rosenborggal, Egervári Sándor bajnokcsapata egy 2-2-es hazai döntetlen és egy 2-1-es idegenbeli vereség után búcsúzott.

A Debrecen találkozott már norvég ellenféllel, 2013-ban a Strömgodsettel, amelytől az idegenbeli 2-2 után a Nyíregyházán megrendezett visszavágón 3-0-ra kikapott.

Kondás Elemér csapata az első fordulóban a montenegrói Sutjeska Niksic együttesét búcsúztatta, majd az előző körben a lett Skonto Riga következett, amelyet az idegenbeli 2-2 után hazai pályán 9-2-re vert, amivel a klub történetének legnagyobb arányú nemzetközi sikerét aratta.
    
A hajdúsági gárda a bajnokságban a Békéscsaba idegenbeli legyőzésével rajtolt, vasárnap azonban meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott a vendég Puskás Akadémiával, igaz, több kulcsember is pihenőt kapott.

A találkozó 20 órakor kezdődik, a mérkőzés játékvezetője az ír Neil Doyle lesz, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.Pénteken kezdődik a IV. Honvéd-Macron Kupa Jó meccset várnak a szakvezetők