mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Jó meccset várnak a szakvezetők

Nehéz erőpróba vár a Lokira, hiszen a norvég Rosenborgot kell búcsúztatnia az Európa-ligában a továbbjutásért. A Debrecen és a Rosenborg szakvezetője is úgy gondolja, jó meccs lesz este a Nagyerdei Stadionban.

- A két utolsó, Reykjavík elleni El-meccsüket láttuk. Jó csapat az ellenfelünk, több gólerős játékosuk van, emellett nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, sokszor voltak csoportkörben is, úgyhogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk holnap. Masszívak, szervezett védekezésből kontrákat vezetnek. Nemzetközi meccset játszunk, ennek megfelelően motiváltnak kell lennünk. Azon vagyunk, hogy gólt, gólokat szerezzünk. A fellegekben nem szabad járni, hiszen a Rosenborg erős ellenfél, de ettől még meg akarjuk szerezni a győzelmet. Meglátjuk, hogy alakul. Remélem, sokan kilátogatnak majd, és a szurkolók egy jó hangulatú, élvezetes meccset látnak majd - mondta Kondás Elemér.

- Nem szeretném elárulni, hogy pontosan hány meccsét láttam a Debrecennek, de az nem titok, az utolsó, Skonto elleni párharcot megtekintettük. Az a benyomásom, hogy jó csapat az ellenfelünk, megfelelő képességekkel rendelkező játékosok alkotják a keretet. Nehéz meccs elé nézünk, 50-50 százalékra becsülöm az esélyeket a holnapi találkozón, de a két forduló alapján bizakodó vagyok a továbbjutást illetően. Az egyik erősségünk, hogy csapatként funkcionálunk, remélem, ezt holnap meg tudjuk mutatni. Nem gondolom, hogy az idegenbeli góloknak szerepe lesz. Persze azon leszünk, hogy gólt, gólokat lőjünk Debrecenben is, de nem ezen múlik, hanem azon, meg tudjuk-e nyerni a meccset. Nekünk arra kell törekednünk, hogy a két meccs alapján továbbjussunk. Amennyire tudom, a Debrecen az egyik legerősebb csapat Magyarországon, a Rosenborggal összehasonlítva egyenlő erőt képvisel a két gárda. A stadion nagyon szép, nagyszerű futballt lehet játszani itt – nyilatkozta Kare Ingebrigsten, a Rosenborg vezetőedzője.



Történelmi sikerre várva Kubatov Gábor: Mit csinálnak az ultrák? Megölnek?